Appelroosjes!
Een leuk en feestelijk hapje om op tafel te zetten zijn deze appelroosjes. Heel simpel te maken en meestal heb je de ingrediënten hiervoor wel in huis. En het ziet er gelijk gezellig uit, zo'n bord vol met appelroosjes!
Appelroosjes!
Ingrediënten voor 6 stuks:
3 plakjes (spelt)bladerdeeg (zelfgemaakt of natuurwinkel), 1 appel, rozijntjes, kaneelpoeder, eventueel wat eigeel om te bestrijken.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de appel in hele dunne schijfjes. Snijd het bladerdeeg in dikke repen van 2-3 centimeter.
Leg de appelschijfjes op het deeg. Verdeel er een paar rozijnen over en bestrooi met kaneel (Foto 1)
Vouw de onderste rand over de appel heen (Foto 2)
Rol het bladerdeeg op tot roosjes (Foto 3)
Bestrijk eventueel met wat losgeklopt eigeel (Foto 4)
Zet de roosjes op een vel bakpapier en bak in 20-30 minuten bruin en gaar (Hoofdfoto).
Geniet ervan!
Fijn weekend,
Liefs, Williene