IMG_0700
Donderdag 09 feb 2017

Frambozenslof!

Speciaal voor Valentijnsdag bedacht ik een recept voor deze heerlijke frambozenslof. En of je er nu wel of niet wat aan doet, het is altijd leuk om jezelf, je geliefde of je gezin met een lekkere taart te verrassen! Een sloffenring kun je in iedere kookwinkel vinden, heb je deze niet, dan kun je het deeg ook in een ronde 20 centimeter vorm maken. 

Veel plezier met het maken van de slof en een fijne valentijnsdag! 

Frambozenslof!

Ingredienten:

Voor het sloffendeeg: 125 gram speltbloem, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 eidooier, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout, eventueel rasp van een halve biologische citroen

Voor het amandelspijs: 60 gram amandelmeel, 30 gram biologische honing, 1/2 ei

Voor de room: 125 gram mascarpone, 125 millilter biologische slagroom, 2 eetlepels biologische honing, snuf vanillepoeder, 125 gram verse frambozen voor de versiering

Voor de frambozencoulis: 75 gram diepvriesframbozen, 20 gram biologische honing, 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat even rusten in de koelkast. Meng de ingredienten voor het spijs in een kom tot een smeuig, smeerbaar spijs.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Gebruik een sloffenring van ongeveer 9 bij 24 centimeter. Leg de ring op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Duw het deeg in de sloffenring met een kleine opstaande rand van ongeveer 1-1,5 centimeter. Verdeel het spijs voorzichtig over het midden van het deeg en schuif de slof in de oven. Bak de slof in 20-25 minuten bruin en gaar.

Maak ondertussen de frambozencoulis. Doe hiervoor de frambozen met de honing en citroensap in een pan en kook dit tot een fijne moes. Laat het afkoelen en duw het door een fijne zeef. Hierdoor heb je een mooie gladde, knalroze coulis.

Klop de mascarpone romig, voeg de slagroom toe met de honing en vanillepoeder. Doe de room in een spuitzak. Spuit de room in mooie strepen, toeven of wat je ook maar leuk vindt op de sloffenbodem. Duw een aantal mooie frambozen in de room. Spuit een klein beetje van de frambozen coulis over de slof en verras je Valentijn!

Tip: liever een glutenvrije bodem? Gebruik dan dit recept: sloffenbodem glutenvrij.

Fijn weekend!

Liefs, Williene

#e-nummervrij #vrijvangeraffineerdesuikers #speltbloem #speltslof #frambozen #frambozenslof #Valentijnsdag #14februari

Zoals ik al eens eerder hier en daar verteld heb op mijn blog, is dat ik zelf vrijwel...
lees verder
Granola is één van mijn favoriete ontbijtjes. Een heerlijke kom kwark met daarop een flinke...
lees verder
Plastic! Waar je ook bent of waar je ook komt, overal zie of kom je in contact met plastic....
lees verder
Ik kan de hele zomer doorgaan met bloggen over verschillende soorten ijs. Al eerder heb ik...
lees verder
Het zit overal in. In je brood, je kant en klare soep tot in babyvoeding. Waar heb ik het over?...
lees verder
  Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder

32 opmerkingen
  • Jacolien
    Jacolien vrijdag 10 feb 2017 om 13:06
    Wow! Wat ziet dit er schitterend uit! Ga hem van 't weekend voor mezelf maken en als hij dan goed gelukt is maak ik hem volgende week voor mijn lieve schoonzusje die dan haar 1e chemokuur krijgt. De bodem ziet erg donkerbruin op de foto....Cacao gebruikt o.i.d? Kleurcombi vind ik nl. echt top!
    • Smakelijck vrijdag 10 feb 2017 om 13:36
      Leuk! Succes! Lief dat je hem wilt maken voor je schoonzus. Veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd. Ik heb geen cacao gebruikt, komt door het licht op de foto. Nu wordt hij ook wel wat donker met kokosbloesem, maar je kunt ook goed cacao toevoegen hoor, voor een chocoladesmaakje. Lijkt me ook lekker.
      • J
        J vrijdag 10 feb 2017 om 16:22
        Hij zit in de oven....! Als je de room er op hebt gedaan hoe lang is deze dan houdbaar?
        • Smakelijck zaterdag 11 feb 2017 om 17:05
          Ongeveer 2 dagen.
  • Margrieta
    Margrieta vrijdag 10 feb 2017 om 15:30
    Slagroom ongeklopt erdoor?
    • Smakelijck zaterdag 11 feb 2017 om 17:04
      Yep!
  • ange klerx
    ange klerx vrijdag 10 feb 2017 om 20:42
    Ha Williene, Wil het met gewone suiker een keertje doen, adviseer je dezelfde hoeveelheden? groetjes, Ange
    • Smakelijck zaterdag 11 feb 2017 om 17:03
      Ja hoor, dat zou ik wel doen. Succes!
  • rita
    rita maandag 13 feb 2017 om 13:42
    Hij was heerlijk...en makkelijk te maken.Had hem in een springvorm gedaan. De bodem was zooo lekker. Kan ik met dit recept ook gebakschelpen maken? Ben altijd nog op zoek naar gebakschelpen zonder geraffineerde suikers. Hoe lang zullen ze dan in de oven moeten? Bedankt hoor
    • Smakelijck dinsdag 14 feb 2017 om 12:36
      Leuk om te lezen, Rita! Ik heb geen idee of het hiermee lukt maar dat denk ik eigenlijk wel! Lijkt me ook erg lekker ;-) Succes!
  • M
    M vrijdag 17 feb 2017 om 14:30
    Hoi Williene, kun je de slof zelf een dag vooraf bakken en dus een dag later de slof verder afmaken? Alvast bedankt!
    • Smakelijck zaterdag 18 feb 2017 om 16:13
      Ja hoor, zeker!
  • Liesbeth Mandemaker
    Liesbeth Mandemaker maandag 20 feb 2017 om 14:43
    De frambozenslof was heerlijk! Afgelopen donderdag gemaakt voor een vergadering met de kinderwerkers van de kerk. Iedereen wilde het recept hebben! Dus gelijk maar een beetje reclame gemaakt voor je!
    • Smakelijck maandag 20 feb 2017 om 16:29
      Wat leuk om te horen, Liesbeth! Dankjewel ;-)
  • Je naam...Rita de Beurs
    Je naam...Rita de Beurs donderdag 23 feb 2017 om 14:54
    Waarom is kokosbloedsuiker en honing toegestaan en bv. rietsuiker niet. Wat is het verschil v.w.b. gezondheid
    • Smakelijck vrijdag 24 feb 2017 om 10:16
      Dat kun je o.a. hier lezen: http://www.smakelijck.nl/recepten/suikerzoet-3/ en hier: http://www.smakelijck.nl/recepten/over-riet-suiker-en-gezonde-suikers-/
  • Grietje
    Grietje vrijdag 24 feb 2017 om 21:51
    Ziet er super uit..wat zou ik ipv speltbloen kunnen gebruiken denk je om het glutenvrij te maken?
    • Smakelijck maandag 27 feb 2017 om 11:01
      Ik zou een mix gebruiken van glutenvrije melen, bijvoorbeeld havermeel, amandelmeel en wat boekweit? Succes!
  • Leanne
    Leanne donderdag 09 mrt 2017 om 19:33
    Laatst heeft mn dochter een bananentaart gebakken...en wilde er graag "gezonde" slagroom bovenop doen. Ze heeft de slagroom geklopt met kokosbloesem suiker. Maar hij bleef helaas aan de dunne kant...en we willen geen gewone suiker gebruiken ( hebben we niet meer in huis ; ) Heb jij een goede tip? Alvast bedankt !!
    • Smakelijck vrijdag 10 mrt 2017 om 10:33
      Ik klop mijn slagroom altijd met een lepeltje biologische honing. Heerlijk!
  • hanneke
    hanneke maandag 13 mrt 2017 om 12:37
    mmm lekker zeg! wel erg zoet! ik heb hm in n boterkoek vorm gedaan. volgende keer iets meer 'bodem' maken. Ik had klant en klare spijs gebruikt. maar was een beetje teveel van het goede (250 ongev) wat is de hoeveelheid als ik het zou maken volgens recept?
    • Smakelijck dinsdag 14 mrt 2017 om 15:30
      Het zoete komt waarschijnlijk door de kant en klare amandelspijs. Dit bevat vaak meer suiker dan amandelen, wat het mierzoet maakt. Bij dit recept in verhouding tot het deeg gebruik je maar 100 gram spijs ongeveer, dus dat verklaard ook wel de erg zoete smaak.
  • hanneke
    hanneke woensdag 15 mrt 2017 om 14:22
    super! eigenlijk ook wel erg logisch.... de volgende x doen we hm anders!
  • Nicole
    Nicole vrijdag 19 mei 2017 om 21:32
    Zou ik deze ook zonder amandelspijs kunnen maken?
    • Smakelijck maandag 22 mei 2017 om 09:09
      Ja hoor! Ik zou dan wel een laagje gele room o.i.d.. spuiten voordat je de room erop doet, voor wat extra vulling.
  • Margje
    Margje dinsdag 23 mei 2017 om 15:25
    Zondag hebben wij genoten van deze slof bij de koffie.. héérlijk zeg..!
    • Smakelijck dinsdag 23 mei 2017 om 18:43
      Fijn!
  • Nelja
    Nelja dinsdag 15 aug 2017 om 21:17
    Hoi Williene, Voor een afternoon tea over 2 weken wil ik de onderkant met spijs al voorbakken en in de vriezer bewaren. Zou dat kunnen denk je? Moet ik hem dan alleen ontdooien en dan opmaken of deels nog afbakken? Lastige vraag misschien.... Groetjes!
    • Smakelijck woensdag 16 aug 2017 om 20:01
      Ha Nelja, Ja hoor, dat kan prima! Daarna op kamertemperatuur laten ontdooien en dan vullen. Succes!
      • Nelja
        Nelja zaterdag 19 aug 2017 om 08:14
        Dank voor je reactie! Daar kan ik wat mee! Groetjes Nelja
  • Mary
    Mary vrijdag 15 sep 2017 om 15:11
    Hoi Williene, kan je deze taart ook met room en al invriezen?
    • Smakelijck vrijdag 15 sep 2017 om 18:05
      De bodem wel, de room zou ik vers opspuiten. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190