02-06-2023

Cupcakes - diverse variaties

Cupcakes - diverse variaties

Basisrecept voor 10 stuks:  

125 gram (spelt)bloem, 125 gram zachte roomboter, 100 gram suikervervanger (of gebruik gewone suiker), 2 eieren, ½ theelepel vanillepoeder, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 3 eetlepels (plantaardige) melk

Verder nodig: muffinpan, cupcakepapiertjes

Bereiding:

Mix alle ingrediënten (met uitzondering van de melk) met een mixer tot een glad beslag. Voeg de melk toe en mix het beslag een paar minuten goed door.

Gebruik voor het bakken van cupcakes altijd een muffinpan. Doe hierin de cupcakepapiertjes en schep er 1 flinke eetlepel beslag in. Schuif de cupcakes in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 18 á 20 min. Test met een prikker of de cupcakes gaar zijn. Als de prikker droog uit de cakejes komt zijn ze gaar.

Met het bakken van cupcakes kun je lekker variëren. Zie hieronder een aantal tips:

Variatie-tips:

*Fruit-cupcakes: Schep het cupcake beslag in de vormpjes en verdeel over de cupcakes zacht fruit, bijvoorbeeld frambozen, bosbessen of stukjes aardbei of pruim. Je kunt dit eventueel nog bestrooien met amandelschaafsel.

*Appel-cupcakes met kaneel: Snijd 2 appels in blokjes en bestrooi deze rijk met kaneel. Schep de appel door het basisbeslag en schep het beslag dan in de vormpjes.

*Marmer-cupcakes: Maak het basisbeslag en haal 1/3 van het beslag uit de kom. Meng hier 1 flinke eetlepel cacaopoeder doorheen tot een chocolade-beslag. Schep 1 eetlepel basisbeslag in de vormpjes en daarna 1 theelepel chocolade-beslag. Voor een marmer-effect roer je de twee soorten beslag een beetje door elkaar met een vork.

*ChocolateChip-cupcakes: Hak pure chocolade In stukjes of gebruik chocolade-druppels. Meng deze door het basisbeslag en schep dan in de vormpjes.

*Noten-cupcakes: Hak een handje noten naar keuze en meng deze door het basisbeslag. Je kunt er eventueel nog stukjes gehakte dadel, abrikoos of rozijnen aan toevoegen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Sule
    Sule vrijdag 02 jun 2023 om 12:31
    Hi, is kokosbloesemsuiker een goede alternatief?
    • Smakelijck vrijdag 02 jun 2023 om 15:23
      Ja hoor, zeker!
    • Sule
      Sule maandag 12 jun 2023 om 09:10
      Deze cakjes waren verrukkelijk!! Alleen jammer dat het verschil bij marmercake niet zo goed te zien is he als je kokosbloesemsuiker gebruikt :)
      • Smakelijck maandag 12 jun 2023 om 11:02
        Fijn! En ja, dat klopt. Dan kun je beter een wat lichtere zoetstof nemen zoals honing of ahorn :-)
    • Sule
      Sule maandag 12 jun 2023 om 13:50
      Ah, dat kan inderdaad is maple syrup ook mogelijk en gezond alternatief (mn man heeft deze gekocht ipv ahoorn haha) maar nogmaalz ze zijn heerlijk vooral ket frambozen
      • Smakelijck maandag 12 jun 2023 om 14:21
        Jazeker, dat is hetzelfde, alleen de engelse/Amerikaanse benaming :-) Met frambozen zijn ze inderdaad erg lekker, met blauwe bessen ook :-)
    • Annemarie
      Annemarie maandag 18 sep 2023 om 21:57
      Hallo! Voor bezoek zou ik graag je cupcakes bakken. ???? Heb je een tip hoe ik de eieren kan vervangen?
      • Smakelijck dinsdag 19 sep 2023 om 20:19
        Dat kun je in deze blog vinden: https://www.smakelijck.nl/recepten/informatieve-blogs/hoe-vervang-ik-/
    • Petra
      Petra dinsdag 06 feb 2024 om 14:12
      Kan je de cupcakes invriezen? En als ik een mini vorm gebruik kan ik dan dezelfde hoeveelheid aanhouden?
      • Smakelijck woensdag 07 feb 2024 om 14:22
        Ja hoor, dat gaat heel goed. En ja dat kan, haal je er wel veel meer uit.
    • Lynn
      Lynn maandag 14 okt 2024 om 22:53
      Hoi, vandaag de cupcakes gebakken met appel erdoorheen maar nu blijven ze van binnen zacht. Wat gaat er mis☹️
      • Smakelijck woensdag 16 okt 2024 om 11:35
        Oventemperatuur iets hoger zetten en de baktijd aanpassen. Als een prikker er droog uit komt zijn ze gaar.
Laat een bericht achter!
255