Dadelcake!
Dadels zijn bij mij een favoriet ingrediënt geworden. Ze zijn wel erg zoet, maar zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Vooral de Medjoul dadels zijn erg lekker. Door de dadels voor te weken worden ze lekker zacht en zijn ze vaak beter te verwerken als zoetmaker in koekjes of gebak. Op die manier heb je weinig tot geen suiker nodig, maar is je baksel heerlijk gezoet met natuurlijk zoet! Deze dadelcake is heerlijk zacht én lekker ;-) Geniet ervan!
Dadelcake!
Ingrediënten:
200 gram medjoul dadels, 50 gram roomboter, 1 theelepel baksoda, 250 milliliter kokend water, 2 eieren, 50 gram kokosbloesemsuiker, 275 gram speltmeel, snufje zout, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 1,5 theelepel koekkruiden, 100 gram gehakte wal- of pecannoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de medjoul dadels grof. Doe deze in een kom met de boter, baksoda en overgiet het geheel met het kokende water. Zet opzij en laat afkoelen. Mix ondertussen de eieren met de kokosbloesemsuiker romig in ongeveer 5 minuten. Voeg het afgekoelde dadelmengsel toe samen met het meel, snufje zout, bakpoeder en de koekkruiden. Hak de noten grof en roer door het beslag. Giet het beslag in een bakvorm van 20 bij 20 centimeter en schuif in de oven. De cake is gaar als er een satéprikker droog uitkomt. Dit is na ongeveer 30 minuten.
Eet Smakelijck!
Tip: Als je al gewend bent aan suikervrij lekkers, dan is de kokosbloesemsuiker wat overbodig en kun je deze weglaten. Voor de echte zoetekauwen kan deze extra worden toegevoegd.
Liefs, Williene