No-bake Appel-roomtaart - Taart zonder pakjes en zakjes!
Een paar weken geleden kreeg ik de vraag of ik een taart wilde namaken volgens een pakje. En dat vind ik het leukst om te doen, iets namaken en kijken of het resultaat er dan op lijkt en er naar smaakt. Dat laatste weet ik natuurlijk niet, want ik ga het product zelf niet eerst testen en proeven, ik maak het alleen na, zoals het volgens mij zou moeten smaken. Qua uiterlijk lijkt het er aardig op, nu maar hopen dat de smaak ook overeen komt. En zo niet, wij vonden hem héérlijk! En zo komt er dus weer een nieuwe categorie op de website: Taart zonder-pakjes-en-zakjes :-)
No-bake Appel-roomtaart - Taart zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter:
Voor de bodem en kruimel laag: 120 gram roomboter, 250 gram (suikervrije) biskwie (bijv. 't Molenaartje speltbiscuits), 1 theelepel kaneel
Voor de roomvulling: 1 eidooier, 250 milliliter (plantaardige) melk, 4 eetlepels suikervervanger, snuf vanillepoeder, 1 eetlepel maïzena of ander bindmiddel, 1,5 eetlepel rundergelatinepoeder of 3 blaadjes gelatine, 250 milliliter biologische slagroom
Voor de appelvulling: 3 kleine appels, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels (suikervrije) abrikozenjam, 100 milliliter water, 1,5 eetlepel rundergelatinepoeder of 3 blaadjes gelatine
Bereiding:
Maal de biskwie met een keukenmachine tot kruimels of maal tot kruimels met een deegroller.
Smelt de roomboter en meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Bekleed een bakvorm van 20 centimeter met bakpapier. Verdeel ¾ van de kruimels over de bodem, druk stevig aan met de bolle kant van een lepel en zet even in de koeling.
Klop voor de roomvulling de eidooier met 2 eetlepels suikervervanger romig. Voeg de maïzena toe en klop goed door. Verwarm de melk met de vanillepoeder tot deze gaat koken. Giet de helft van de melk al kloppend bij het eimengsel. Giet dit weer terug in de pan en klop op laag vuur tot het gaat binden en het een mooie, gele room wordt. Strooi de gelatinepoeder in de room en roer al kloppend tot het is opgelost. Laat bij gebruik van gelatineblaadjes deze eerst weken in koud water. Haal de room van het vuur en laat al kloppend afkoelen.
Klop de slagroom lobbig met de overgebleven 2 eetlepels suikervervanger. Meng de afgekoelde gele room voorzichtig door de slagroom. Giet de room op de biskwiebodem en laat minimaal een uur opstijven in de koeling.
Schil en rasp de appels fijn. Meng met het citroensap. Verwarm het water met de abrikozenjam. Voeg het gelatine poeder toen en meng het er al kloppend door. Bij het gebruik van gelatineblaadjes, laat deze dan eerst weken in koud water. Meng, als de gelatine is opgelost, het vocht door de geraspte appels en meng dit goed door. Laat wat afkoelen. Verdeel het appelmengsel over de roomlaag, als deze goed is opgesteven.
Meng de overige koekkruimels met de kaneel en verdeel deze over de taart. Druk heel voorzichtig een beetje aan. Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, opstijven in de koeling.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene