Stoofperenslof #Kerst2019
Sloffengebak valt in de smaak, en het is ook nog eens heel erg makkelijk gebak om te maken. De bodem kun je ook prima invriezen voor een later moment. Deze slof is wel iets meer werk doordat je veel moet voorbereiden. Maar gelukkig kun je dat ruim op tijd doen. De banketbakkersroom en de peertjes kun je al 2 dagen van tervoren maken. Dat scheelt veel werk op het moment dat je hem nodig hebt. En de slof kun je ook prima 1 dag in de koeling bewaren. Deze slof kun je ook goed glutenvrij en zuivelvrij maken, zie onderaan het recept voor de tips.
Stoofperenslof
Ingredienten:
Voor het sloffendeeg: 125 gram speltbloem, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 eidooier, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout
Voor het amandelspijs: 60 gram amandelmeel, 30 gram biologische honing, 1/2 ei
Voor de topping: 1 recept banketbakkersroom, 250 milliliter biologische slagroom, 1-2 eetlepels imkerhoning, 4-5 kruidige stoofpeertjes
Bereiding:
Doe alle ingredienten voor het sloffendeeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat even rusten in de koelkast. Meng de ingredienten voor het spijs in een kom tot een smeuig, smeerbaar spijs.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Gebruik een sloffenring en schuif hem in de kleinste maat. Leg de ring op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Duw het deeg in de sloffenring met een kleine opstaande rand van ongeveer 1-1,5 centimeter. Verdeel het spijs voorzichtig met een lepel over het midden van het deeg en schuif de slof in de oven. Bak de slof in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
Maak de banketbakkersroom volgens het recept en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf met de honing en meng met de afgekoelde banketbakkersroom. Doe de room in een spuitzak en spuit toeven op de slof. Laat de stoofperen zeer goed uitlekken en zet ze op de slof.
Verwarm eventueel wat stoofperensap, dik het in met een papje van maizena of arrowroot en laat ook dit volledig afkoelen. Doe dit in een spuitzak met een fijn spuitmondje en spuit wat stoofperengelei over de slof.
Tips:
Je houdt wat room over. Dit is heerlijk om te serveren bij mijn favoriete desser: Stoofperencrumble Maar je kunt het ook gewoon zo eten bij een stoofpeertje. Mmm!
Wil je de slof glutenvrij maken? Gebruik dan dit recept.
Wil je de slof zuivelvrij maken? Gebruik dan voor de bodem kokosolie of ghee. Maak de banketbakkersroom met haverroom of rijstroom en meng deze niet met slagroom maar spuit de banketbakkersroom rechtstreeks op de slof. Volg verder het recept.
Een fijne bakvorm voor je slof vind jeSloffenvorm hier!
Fijn weekend!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!