Rabarbertaart!
Vorige week kwam ik in het tijdschrift 'De tuin op tafel' dit heerlijke recept tegen. Ik heb het wel helemaal aangepast natuurlijk naar mijn eigen stijl, maar de taart was verrassend. Wat zuur door de rabarber, maar ook romig en zoet door het deeg. Erg lekker, en zeker de moeite waard om te proberen nu de rabarber volop in het seizoen is! Vorig jaar maakte ik met rabarber een kruimeltaart, in combinatie met aardbei. Ook een aanrader! Goed weekend!
Rabarbertaart!
Ingrediënten voor een vorm met een doorsnede van 24 cm:
Voor het deeg: 150 gram roomboter, 150 gram speltbloem of –meel, 60 gram hazelnootmeel, 60-70 gram kokosbloesemsuiker
Voor de vulling:
3 eieren, ½ theelepel vanillepoeder of het merg van een vanillestokje, 50 gram biologische honing, 150 gram crème fraiche 200 gram schoongemaakte rabarber
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kneed de ingrediënten voor het deeg door elkaar en bekleed hiermee een ingevette taartvorm met opgezette rand. Schuif deze bodem in de oven en bak deze 20 minuten voor.
Klop ondertussen de eieren met het vanillepoeder en de honing luchtig. Mix de crème fraiche er doorheen. Snijd de rabarber in stukjes van 1-2 centimeter.
Haal de voorgebakken bodem uit de oven. Als de bodem erg gerezen is dan duw je deze voorzichtig met de bolle kant van de lepel terug. Schenk de vulling voorzichtig in de taart. Houd er rekening mee dat er nog rabarber bij moet, dus schenk ‘m niet te vol. Verdeel de stukjes rabarber voorzichtig over de taart en schuif deze in de oven. Bak de taart in zo’n 40- 45 minuten af in de oven.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene