22-05-2015

Rabarbertaart!

Vorige week kwam ik in het tijdschrift 'De tuin op tafel' dit heerlijke recept tegen. Ik heb het wel helemaal aangepast natuurlijk naar mijn eigen stijl, maar de taart was verrassend. Wat zuur door de rabarber, maar ook romig en zoet door het deeg. Erg lekker, en zeker de moeite waard om te proberen nu de rabarber volop in het seizoen is! Vorig jaar maakte ik met rabarber een kruimeltaart, in combinatie met aardbei. Ook een aanrader! Goed weekend!

Rabarbertaart!

Ingrediënten voor een vorm met een doorsnede van 24 cm:

Voor het deeg: 150 gram roomboter, 150 gram speltbloem of –meel, 60 gram hazelnootmeel, 60-70 gram kokosbloesemsuiker

Voor de vulling:

3 eieren, ½ theelepel vanillepoeder of het merg van een vanillestokje, 50 gram biologische honing, 150 gram crème fraiche 200 gram schoongemaakte rabarber

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kneed de ingrediënten voor het deeg door elkaar en bekleed hiermee een ingevette taartvorm met opgezette rand. Schuif deze bodem in de oven en bak deze 20 minuten voor.

Klop ondertussen de eieren met het vanillepoeder en de honing luchtig. Mix de crème fraiche er doorheen. Snijd de rabarber in stukjes van 1-2 centimeter.

Haal de voorgebakken bodem uit de oven. Als de bodem erg gerezen is dan duw je deze voorzichtig met de bolle kant van de lepel terug. Schenk de vulling voorzichtig in de taart. Houd er rekening mee dat er nog rabarber bij moet, dus schenk ‘m niet te vol. Verdeel de stukjes rabarber voorzichtig over de taart en schuif deze in de oven. Bak de taart in zo’n 40- 45 minuten af in de oven.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

32 Reacties

  • Hendrika Ganzeveer
    Hendrika Ganzeveer vrijdag 22 mei 2015 om 13:03
    Hartelijk dank voor uw goede recepten! Bovendien deelt u zeer nuttige informatie waar alle mensen hun voordeel mee kunnen doen. Wederzijds goede Pinksterdagen en een warme groet!
    • Smakelijck vrijdag 22 mei 2015 om 23:17
      Hartelijk bedankt voor je reactie! Fijn om te lezen!
  • Geerke
    Geerke vrijdag 22 mei 2015 om 15:09
    Is deze taart bedoelt als maaltijd of voor bij de koffie?
    • Smakelijck vrijdag 22 mei 2015 om 23:16
      Dit is echt een zoete taart voor bij de koffie :-)
  • Geertje
    Geertje vrijdag 22 mei 2015 om 19:16
    Oeh, lekker om te maken! Heb wel rabarber in huis, maar geen creme fraiche, waarmee zou ik dat kunnen vervangen? Weglaten is geen optie denkik?
    • Smakelijck vrijdag 22 mei 2015 om 23:19
      Nee, weglaten is geen optie, want het maakt de taart zacht en romig.nje zou het wel kunnen vervangen door zachte roomkaas of mascarpone. Succes!
  • Pieta
    Pieta zaterdag 23 mei 2015 om 21:43
    Hoeveel eetlepels is 50 gram honing?
    • Smakelijck maandag 25 mei 2015 om 16:09
      Hoi, Ik weet het niet precies, want ik weeg het altijd af. Ik schat zo'n 5 eetlepels.
  • mirana mauritz
    mirana mauritz maandag 25 mei 2015 om 14:57
    kan slagroom ook en als je het met bloem, eieren, rietsuiker evt bakpoeder doet, moet ik dan de zelfde hoeveelheid asnhouden?
    • Smakelijck maandag 25 mei 2015 om 16:10
      Nee, dat gaat niet lukken. Het is een soort cheesecake-achtige vulling, en dan heb je echt creme fraiche of roomkaas nodig. Helaas!
  • Ingrid
    Ingrid woensdag 27 mei 2015 om 17:38
    Ben nog niet helemaal van het verantwoorde koken... kan ik de kokosbloesemsuiker vervangen door gewone suiker? Waardoor vervang ik de hazelnootmeel?
    • Smakelijck woensdag 27 mei 2015 om 18:53
      Ja hoor, dat kan altijd ;-) Hazelnootmeel zijn gewoon gemalen hazelnoten, kun je vervangen door amandelmeel of gewoon meel, alleen zal het met die laatste iets minder knapperig zijn en wellicht wat droger.
  • Janneke
    Janneke zondag 31 mei 2015 om 12:45
    Heerlijk recept!! DIt met gewone suiker en bloem gemaakt, omdat ik het andere niet in huis had. Bedankt voor het recept!
    • Smakelijck maandag 01 jun 2015 om 09:58
      Leuk om te horen, Janneke!
  • Van de Water
    Van de Water dinsdag 02 jun 2015 om 14:12
    Heerlijke taart, ook zonder suiker zoet genoeg door de crème fraiche vind ik..
  • Geerke
    Geerke woensdag 10 jun 2015 om 17:04
    Hoeveel rabarber heb ik nodig voor de vulling?
    • Smakelijck woensdag 10 jun 2015 om 17:19
      In het recept staat 200 gram...
  • Josella
    Josella vrijdag 03 jun 2016 om 22:02
    Vandaag deze taart voor het eerst gemaakt met rabarber uit eigen tuin:) Gewoon zomaar en niet voor een speciale gelegenheid;) Heb zelf wat minder suiker/honing gedaan en had alleen een bekertje creme fraiche van 125 gram staan. Maar de taart smaakt prima!
    • Smakelijck maandag 06 jun 2016 om 11:57
      Fijn!
    • Do
      Do maandag 11 mei 2020 om 13:31
      Kan er een ander soort meel gebruikt worden in plaats van hazelnootmeel?
    • Do
      Do maandag 11 mei 2020 om 13:32
      Kan er een ander meel gebruikt worden in plaats van het hazelnootmeel?
      • Smakelijck dinsdag 12 mei 2020 om 12:43
        Ja hoor, bijv. amandelmeel.
    • Bertine
      Bertine zondag 30 mei 2021 om 15:48
      Gisteren de taart gemaakt voor zondag bij de koffie. Speltmeel en amandelmeel gebruikt. Rabarber uit de tuin van opa en oma en eitjes van eigen kippen. Ik vond hem lekker, man en kinderen (te) zuur. Ik denk dat hetzelfde recept maar dan met verse aardbeien ipv rabarber ook erg lekker is. De bodem was ook erg goed gelukt, kan ik de bodem ook voor andere taarten gebruiken. Bijvoorbeeld kwarktaart?
      • Smakelijck maandag 31 mei 2021 om 09:30
        Ja hoor, dat kan zeker! Met aardbei is ook heerlijk, combinatie van aardbei en rabarber is trouwens ook heel goed. En bodem kun je zeker gebruiken voor andere taarten. Succes!
        • Bertine
          Bertine maandag 31 mei 2021 om 22:00
          Bedacht me vandaag dat het met framboos ook lekker zal zijn. Als ik de bodem gebruik voor een taart die verder niet afgebakken hoeft te worden, is het dan voldoende om hem 20 minuten te bakken of zal ik hem dan iets langer moeten bakken?
    • Smakelijck woensdag 02 jun 2021 om 15:12
      Ik denk het wel ongeveer. En anders even wat langer tot 30 min.
    • Neleke
      Neleke zaterdag 14 mei 2022 om 11:56
      Help.. mijn rand is helemaal ingezakt.... is helemaal niks van over. Wat kan ik doen?
      • Smakelijck maandag 16 mei 2022 om 10:07
        Wat jammer, ik hoop dat hij als nog lekker was.
    • Lia
      Lia dinsdag 31 mei 2022 om 18:29
      Hoi Williene, Zou je ook een paar gepakte bananen kunnen gebruiken i.p.v. de suiker? Groetjes, Lia van der Ham
      • Lia
        Lia dinsdag 31 mei 2022 om 18:37
        Geprakte banaan bedoelde ik.;) En zou het ook in muffinvormpjes kunnen? Leuk en lekker om mee te nemen.
        • Smakelijck woensdag 01 jun 2022 om 10:26
          Met de banaan zou je moeten proberen, daar heb ik geen ervaring mee. In muffinvormpjes moet kunnen. Succes!
    • Lia
      Lia woensdag 01 jun 2022 om 12:39
      Dank je wel!
Laat een bericht achter!
255