Cake!
Op dit moment staat er weer een heerlijke cake in de oven. Het huis ruikt er altijd zo heerlijk van :-)
Cake
Ingredienten:
250 gram speltbloem, 150 gram kokosbloesemsuiker, 250 gram roomboter, 5 eieren, snufje Keltisch zout, vanillemerg uit een kwart vanillestokje of een beetje vanillepoeder
Bereiding:
Vet een cakevorm goed in met boter en leg op de bodem een stukje bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de kokosbloesemsuiker met de roomboter en de vanillemerg in een kom en mix deze goed door elkaar. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren erdoor. Klop het mengsel goed luchtig. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Dit laatste is erg belangrijk voor een mooie, goed gerezen cake!
Voeg vervolgens de bloem en het zout toe te voegen. Meng het goed door het luchtige beslag.
Doe het beslag in de ingevette cakevorm en zet minimaal een uur in de oven op 160 graden. Test met een sateprikker of de cake gaar is. Als de prikker droog uit de cake komt is de cake gaar.
Tips:
*Voor appelcake: Meng stukjes appel met kaneel door het beslag.
*Wil je een frisse cake? Meng dan de geraspte schil van een biologische (op niet biologische citroenen zit een waslaag. Dat wil je niet eten... echt niet :-) dus gebruik in recepten altijd biologische citroenen als je de schil moet gebruiken) citroen (of sinaasappel) door het beslag.
*Kokoscake maak je door een handje geraspte kokos aan je beslag toe te voegen.
Edit: Doordat je geen bakpoeder toevoegt moet je de suiker en de eieren goed luchtig kloppen. Lukt het niet om de cake zonder bakpoeder te laten rijzen, voeg dan een theelepel wijnsteenbakpoeder toe.
Liefs, Williene
Kan je mij dat recept geven?
Het is allemaal voor 20 juni, maar dan kan ik lekker rustig voorbereiden en misschien wel voorproberen.
Maar ik zal zeker reageren hoe het uiteindelijk is gelukt.
Groetjes thamar
Voor vanavond de laatste reactie:)
Heb je toevallig een recept van suikervrije cake?
En als je het over bakpoeder hebt, bedoel je dan wijnsteenzuurbakpoeder?
Geen baksoda toch?
groetjes thamar
Succes met je baksels ;-)
Groetjes, Williene
Kan ik voor de suiker ook agavesap gebruiken en hoeveek heb ik dan nodig?
Hartelijke groeten,
An
Ik zou niet weten of dit kan met cake. Agave is zoeter dan suiker, dus ik zou 175 gram nemen. Maar ik weet echt niet of dat gaat werken.
Groetjes, Williene
Heb je rietsuiker gebruikt of kan palmsuiker ook? En gewone vanillesuiker of heeft de reformwinkel gezondere vanillesuiker?
Groetjes, Deborah
Ik gebruikte voor mijn cake altijd witte basterdsuiker. Dat maakt de cake het mooist qua structuur en smaak. Helaas is dat wat minder gezond en sindsdien heb ik eigenlijk geen cake meer gemaakt. Rietsuiker is net zo slecht als witte basterd e.d. dus voor mij ook geen optie. Palmsuiker is heel donkerbruin dus krijg je hele donkere cake van, dus heb ik nog nooit geprobeerd.
Vanillesuiker maakte ik altijd zelf door vanillestokjes in witte basterd te zetten, maar ook dat gebruik ik niet meer. Je hebt wel natuurlijke vanille essence in de natuurwinkel en dat kun je gebruiken ter vervanging van vanillesuiker. Of je gebruikt vanillemerg uit een stokje.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
WE vonden de smaak super, en het was ook verder goed, maar van ons mocht het iets luchtiger, lekker zacht zeg maar.
Maar nogmals een super cake , die gaan we zeker vaker maken.
Nu zijn we even bezig met de monchou taart, voor mijn verjaardag morgen.
Groetjes Gerdien
Succes ermee!
Groetjes, Williene
De cake was wel eetbaar, maar heb hem gisteravond weer gebakken en een theelepel bakpoeder toegevoegd en nu was ie echt mooi en ook heel lekker.
Groetjes, Henriëtte
Fijn dat het zo goed is gelukt! Eet smakelijk :-)
Groetjes, Williene
eerst je cake 10 min. op 150 C ,de resterende baktijd gewoon op 160 C.
Bij mij werkt dat prima!
Groetjes Janneke
Bedankt voor je tip! Dat in temperatuur verhogen doe ik wel bij taartbiscuits, maar niet bij cake. Ga ik zeker eens proberen! Dank je!
Groetjes, Williene
De cake gisteren en vandaag geprobeerd om te maken, maar op een een of andere manier lijkt hij gaar te zijn, baktijd heb ik zelfs iets verlengd, dat moet altijd met mijn oven, maar als ik hem aan snij dan ie ie niet gaar. Heb je er nog tips voor.
Groetjes, Henriëtte
Dat is vreemd. Heb je geprikt met een sateprikker? Ook op verschillende plekken? Was hij nog wel eetbaar, of echt helemaal niet gaar?
Groet, Williene
Groetjes, Williene
Ik ga dit eens proberen, misschien dat deze beter bevalt. je hoort het nog wel!
Gr, Klazina