Chocolade-bananenbrood met blauwe bessen!
Dit chocolade-bananenbrood is erg voedzaam en een heerlijk tussendoortje. De blauwe bessen maken het brood lekker fris van smaak en door het te serveren met de blauwe bessenjam dus extra lekker. Geniet ervan en een fijn weekend!
Chocolade-banenenbrood met blauwe bessen!
Ingredienten:
2 rijpe bananen, 150 gram medjouldadels, 75 gram amandelmeel, 100 gram (glutenvrije) havermout of havermeel, 40 gram cacaopoeder, 3 eieren, 25 gram roomboter of kokosolie, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, handje blauwe bessen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Week de dadels 15 minuten in warm water. Doe de dadels daarna met de andere ingredienten, behalve de blauwe bessen, in de keukenmachine en maal tot een fijn beslag. Spatel wat blauwe bessen door het beslag en doe het beslag in een, met bakpapier bekleed cakeblik. Bestrooi het beslag met wat extra blauwe bessen, gehakte noten of wat je maar lekker vindt.
Schuif de cake in de oven en bak af in 45-50 minuten, afhankelijk van je oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
Het chocolade-bananenbrood is heerlijk met blauwe bessenjam!
Fijn weekend!
Liefs, Williene