Monchoutaart met kersen!
Het is weer bijna weekend en daarom een weekendrecept! Vandaag een klassieker en er staan er al een aantal op de website, maar op deze manier vinden de meeste hem toch het lekkerst. In de zomer kun je natuurlijk lekkere, zoete verse kersen gebruiken, daarvoor is het nu nog wat te vroeg, maar veel supermarkten hebben gelukkig kersen in de diepvries. Je kunt ook kersen op siroop gebruiken, hierin zit alleen wel wat suiker toegevoegd, ze zijn meestal wel vrij van E-nummers (Aarts, AH of natuurwinkel).
Monchoutaart met kersen!
Ingrediënten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:
Voor de bodem: 170 gram (glutenvrije) suikervrije koekjes, 75 gram roomboter of gebruik 3-4 eetlepels suikervrije abrikozenjam (Fior Di Frutta) (of gebruik dit glutenvrije recept voor de bodem)
Voor de vulling: 250 milliliter slagroom, 400 gram monchou, vanillemerg van een half vanillestokje, biologische honing of ahornsiroop naar smaak (ongeveer 5-6 lepels)
Voor de topping: 200 gram (diepvries)kersen, 1 theelepel biologische maïzena (of gebruik arrowroot), 1 eetlepel koud water
Bereiding:
Bekleed je bakvorm met bakpapier.
Maal de biscuits of koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter op laag vuur. Meng de kruimels met de boter (of abrikozenjam) er verdeel in de bakvorm. Zet de bodem voor 15 minuten in de koelkast.
Klop de slagroom stijf. Zet even apart. Klop de monchou helemaal glad en voeg de honing of ahorn en het vanillemerg toe. Als dit een mooie gladde structuur heeft mag de slagroom erbij. Klop nog even goed door en verdeel over de bodem. Zet de monchoutaart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de kersen op laag vuur met een beetje water. Maak een theelepel maïzena (of arrowroot) aan met koud water. Voeg de maïzena toe als de kersen beginnen te koken. Je kunt hier eventueel wat zoetmiddel toevoegen als je dat nodig vindt. Kook het geheel nog even 1 á 2 minuten mee om de saus te laten binden en laat dan afkoelen.
Verdeel de kersen over de monchoutaart als deze voldoende is opgesteven en de kersen volledig zijn afgekoeld.
Eet Smakelijck en een fijn weekend!
Liefs, Williene