13-03-2020

Monchoutaart met kersen!

Het is weer bijna weekend en daarom een weekendrecept! Vandaag een klassieker en er staan er al een aantal op de website, maar op deze manier vinden de meeste hem toch het lekkerst. In de zomer kun je natuurlijk lekkere, zoete verse kersen gebruiken, daarvoor is het nu nog wat te vroeg, maar veel supermarkten hebben gelukkig kersen in de diepvries. Je kunt ook kersen op siroop gebruiken, hierin zit alleen wel wat suiker toegevoegd, ze zijn meestal wel vrij van E-nummers (Aarts, AH of natuurwinkel). 

Monchoutaart met kersen!

Ingrediënten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor de bodem: 170 gram (glutenvrije) suikervrije koekjes, 75 gram roomboter of gebruik 3-4 eetlepels suikervrije abrikozenjam (Fior Di Frutta) (of gebruik dit glutenvrije recept voor de bodem)

Voor de vulling: 250 milliliter slagroom, 400 gram monchou, vanillemerg van een half vanillestokje, biologische honing of ahornsiroop naar smaak (ongeveer 5-6 lepels)

Voor de topping: 200 gram (diepvries)kersen, 1 theelepel biologische maïzena (of gebruik arrowroot), 1 eetlepel koud water

Bereiding:

Bekleed je bakvorm met bakpapier.

Maal de biscuits of koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter op laag vuur. Meng de kruimels met de boter (of abrikozenjam) er verdeel in de bakvorm. Zet de bodem voor 15 minuten in de koelkast.

Klop de slagroom stijf. Zet even apart. Klop de monchou helemaal glad en voeg de honing of ahorn en het vanillemerg toe. Als dit een mooie gladde structuur heeft mag de slagroom erbij. Klop nog even goed door en verdeel over de bodem. Zet de monchoutaart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de kersen op laag vuur met een beetje water. Maak een theelepel maïzena (of arrowroot) aan met koud water. Voeg de maïzena toe als de kersen beginnen te koken. Je kunt hier eventueel wat zoetmiddel toevoegen als je dat nodig vindt. Kook het geheel nog even 1 á 2 minuten mee om de saus te laten binden en laat dan afkoelen.

Verdeel de kersen over de monchoutaart als deze voldoende is opgesteven en de kersen volledig zijn afgekoeld.

Eet Smakelijck en een fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • Loes
    Loes vrijdag 13 mrt 2020 om 09:59
    Dag Williene, Heb je ook tips om deze taart lactosevrij te maken? Ik heb al jaren geen monchoutaart meer op vanwege een intolerantie en dat terwijl het m'n lievelingstaart is :)
    • Smakelijck vrijdag 13 mrt 2020 om 10:20
      Je zou dan lactosevrije roomkaas kunnen gebruiken en lactosevrije room?
    • Geerke
      Geerke zaterdag 14 mrt 2020 om 16:39
      Hoi Williëne, Ik heb nog een vraag over lactose vrije roomkaas. Ik heb al twee keer het geprobeerd om met lactose vrije roomkaas het te maken, maar de taart zakt dan weer in. Heb jij een tip?
      • Smakelijck maandag 16 mrt 2020 om 16:10
        Wellicht een idee om wat gelatine toe te voegen?
    • Verschoor
      Verschoor woensdag 18 mrt 2020 om 15:02
      Klopfix toevoegen, dan blijft hij stevig.
      • Smakelijck woensdag 18 mrt 2020 om 17:06
        Klopt, maar is niet Enummervrij :-)
      • Geerke
        Geerke zaterdag 28 mrt 2020 om 19:43
        De monchou taart met lactosevrije roomkaas is gelukt. Ik heb er klopfix voor gebruikt! Bedankt voor de tip.
Laat een bericht achter!
255