Biscuitbodem (zonder meel en suiker)!
Biscuitbodem zonder meel en zonder suiker!
Ingredienten:
6 eieren gesplitst, 100 gr. amandelmeel*, 75 gr. hazelnoten**, 175 gr. roomboter, 100 gram biologische honing,
Verwarm de oven op 175 graden en vet een springvorm van 24 cm in. Smelt de roomboter in een pan en laat wat afkoelen. Maal de hazelnoten helemaal fijn in een keukenmachine. Mix de eidooiers samen met de honing tot een stevige romige massa. Vermeng met de roomboter en de gemalen noten. Klop de eiwitten stijf in zo'n 5 minuten tot zich mooie pieken vormen en vermeng voorzichtig met het dooier-beslag. Schenk het beslag in de springvorm en bak de taart in ongeveer 25-30 minuten tot hij gaar is (controleer met een sateprikker!). Laat goed afkoelen en snijd hem dan voorzichtig doormidden. De biscuit is veel sneller beschadigd dan een cake-biscuit.
Deze biscuit heb ik even heel snel gevuld met mascarpone-slagroom gemengd met verse frambozen.
*Je kunt ook gewone blanke amandelen nemen en deze samen met de hazelnoten fijnmalen in de keukenmachine.
**Wil je liever geen hazelnoten gebruiken, dan gebruik je hiervoor in de plaats ook amandelmeel. Dus 175 gram amandelmeel.
Voor m'n verjaardag heb ik vorig jaar deze bodem gemaakt en komende week wil ik 'm om dezelfde reden weer maken.
Alleen een vraagje: wordt de structuur van de taart anders als ik de agave vervang door palmsuiker? En hoelang kun je deze bodem van tevoren bakken en/of kan hij de vriezer in?
Graag tot horens!
Groetjes,
Johanneke
Bedankt voor je reactie. Als je agave vervangt door palm heeft dat invloed op de kleur. Ik zou het eerder vervangen door honing.
1 a 2 dagen van tevoren zou moeten kunnen, en invriezen zou ik met deze bodem niet aandurven. Ben bang dat hij daarna te vochtig is.
Succes!
Wat een goed recept!
Ik had een paar vraagjes, zou de roomboter vervangen kunnen worden door een magerdere variant?en welke maat springvorm heb je gebruikt?
En kan ik de agave siroop vervangen door stevia of sukrin?
Dank je wel!
Dankjewel!
Ik gebruik voor deze biscuit een vorm van 20 cm.
Als je een variant wil voor roomboter dan heb ik deze helaas niet voor je. 'Magere' varianten zitten vol E-nummers en hebben weinig meer met boter te maken. Bovendien heb je je vetten hard nodig en van een beetje roomboter kom je niet aan. Suiker is een grotere dikmaker dan vet, alleen hoor je dat helaas nog te weinig.
Ik weet niet of je agave kunt vervangen door de genoemde suikers. Wel door honing, maar geen idee of het met bijv. stevia ook lukt. Dat zou je moeten uitproberen!
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Gr.
Evelien
Succes met het recept!
Groetjes, Williene
Wat zou ik als vulling kunnen gebruiken? Ik las iets van mascapone-slagroom? Wat zijn dan de verhoudingen?
Je hoort van me als ik het een keer gebruik voor de monchoutaart.
GR.
Evelien
Succes!
Groetjes, Williene
Gr.
Evelien
Succes! Als je het probeert, wil je het dan laten weten of het is gelukt?
Groetjes, Williene
Ik heb net ook je vraag beantwoordt bij de havermoutkoekjes, ;-) Maar voor ongeveer 8-10 personen.
Succes!
Groetjes, WIlliene
Groet, Jo
Groetjes, Williene
Smaakte echt heerlijk. Voor een taart als deze zou de biscuit bodem wel iets dunner mogen dus ik denk dat de helft van het recept ook al voldoende is. Ik weet niet of ik foto's kan toevoegen maar mocht je foto's van de taart willen zien dan zou ik ze je kunnen mailen.
Wil je me mailen met de foto? Altijd leuk om te zien. Mail vind je onder het kopje contact! Bedankt alvast!
Groetjes, Williene
Heb helaas alleen de agavesiroop verwart met ahornsiroop. Maar hij zal vast nog steeds wel lekker worden. Geloof alleen dat ahornsiroop een hogere glycemische index heeft waar ik misschien eerder op kan reageren. Maar goed dan weten we dat weer voor de volgende keer :-)
Ik ben benieuwd of het is gelukt!
Jazeker, ik ga daar ook steeds meer opletten. Deze is bijv. ook glutenvrij: http://smakelijck.blogspot.nl/2012/05/brownies.html
Groetjes, Williene
Wat leuk een recept voor biscuit zonder dat er suiker is gebruikt, deze ga ik zeker proberen!
Is het ook mogelijk om de agavesiroop te vervangen voor rijstestroop?
Groetjes Jenny
Ik denk het wel, lijkt me geen probleem, dat zou je moeten proberen! Bak je daar wel eens vaker wat mee? Succes in ieder geval!
Groetjes, Williene
Succes ermee!