Glutenvrije appeltaart!
Het is weer bijna weekend, tijd voor iets lekkers bij de koffie ;-)
Deze lekkere appeltaart is heerlijk door het hazelnootmeel. Dit maak ik zelf door hazelnoten te malen tot een grof, korrelig meel. Je kunt het tegenwoordig ook kant en klaar kopen in natuurwinkels.
Fijn weekend!
Glutenvrije appeltaart met karamelsaus
Ingrediënten:
Voor het deeg: 125 gram hazelnootmeel, 125 gram boekweitmeel (havermeel of een ander glutenvrij meel kan ook), 65 gram kokosbloesemsuiker, 100 gram roomboter, 1 ei
Voor het amandelspijs: 125 gram amandelmeel, 40 gram biologische of imkerhoning, 1 ei, eventueel rasp van een halve biologische citroen
Voor de vulling: 3 kleine appels, 1 theelepel kaneel
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine tot het zich een bal vormt. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Meng de ingrediënten voor het amandelspijs in de keukenmachine en zet in de koelkast tot gebruik. Dit kan eventueel enkele dagen van tevoren.
Snijd de appels in parten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne plakjes. Meng met het kaneelpoeder.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakvorm van 20 centimeter doorsnede in met boter en eventueel bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en maak een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter. Laat het deeg in de vorm eventueel wat opstijven in de koelkast. Verdeel daarna het amandelspijs over de bodem van de taart.
Duw de appelschijfjes in de taart in de vorm van een roos. Werk van buiten naar binnen. Schuif de appeltaart in de oven en bak in ongeveer 50 minuten bruin en gaar.
Deze taart is erg lekker met karamelsaus. Hiervoor heb je nodig: 100 gram kokosbloesemsuiker, 40 milliliter water, 60 milliliter biologische slagroom of andere room, 40 gram koude roomboter in blokjes.
Breng de kokosbloesem samen met het water op laag vuur aan de kook. Voeg de room toe en laat nog even wat inkoken op laag vuur. Voeg de boter toe en meng met de saus. Laat afkoelen. Serveer de karamelsaus bij de appeltaart.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene