Advocaatslof!
Volgend weekend is het Paasweekend en speciaal daarvoor maakte ik deze heerlijke advocaatslof. Je kunt de slof volledig aanpassen naar eigen smaak en inzicht, zie daarvoor ook onderstaande variatietips. Ik wens je alvast een fijn weekend toe!
Advocaatslof
Ingredienten:
Voor het sloffendeeg: 125 gram speltbloem, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 eidooier, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout, eventueel rasp van een halve biologische citroen
Voor het amandelspijs: 60 gram amandelmeel, 30 gram biologische honing, 1/2 ei
Voor de advocaatroom: 125 gram mascarpone, 125 millilter biologische slagroom, 2 eetlepels imkerhoning, snuf vanillepoeder, advocaat
Verder nodig: 100 milliliter biologische slagroom, 1 eetlepel imkerhoning, pure chocolade (Vivani 92%), advocaat
Bereiding:
Doe alle ingredienten voor het sloffendeeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat even rusten in de koelkast. Meng de ingredienten voor het spijs in een kom tot een smeuig, smeerbaar spijs.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Gebruik een sloffenring van ongeveer 9 bij 24 centimeter. Leg de ring op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Duw het deeg in de sloffenring met een kleine opstaande rand van ongeveer 1-1,5 centimeter. Verdeel het spijs voorzichtig met een lepel over het midden van het deeg en schuif de slof in de oven. Bak de slof in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
Schep wat advocaat op de bodem van de slof. Ongeveer 4 eetlepels, maar meer of minder kan natuurlijk altijd.
Klop de mascarpone romig, voeg de slagroom toe met de honing en vanillepoeder en klop stijf. Voeg een paar eetlepels advocaat toe aan de room zodat deze een mooie lichtgele kleur krijgt. Let wel op dat je room niet te dun wordt. Doe de room in een spuitzak en spuit de room in mooie toeven op de rand van de slof.
Klop de 100 milliliter slagroom stijf en maak op smaak met wat honing. Spuit de slagroom in het midden van de slof in mooie toeven.
Smelt een klein beetje pure chocolade en spuit deze in strepen over de slof. Doe hetzelfde met een klein beetje advocaat.
Zet de slof in de koelkast tot gebruik.
Tips:
*Gebruik je liever geen advocaat? Maak de slof dan met lemon curd of met gepureerde mango's zodat je toch een mooie gele slof kunt presenteren.
*De slof glutenvrij maken? Gebruik dan het volgende recept voor de bodem: glutenvrije slof
Op zoek naar meer Paasrecepten, zoals bijvoorbeeld het recept voor de sneeuwster van vorig jaar? Check dan deze link.
Fijn weekend!
Liefs, Williene