Kwarktaart Mango #bakken zonder Pakjes
Kwarktaart Mango - Bakken zonder pakjes
Ingredienten voor een taartvorm van 20 centimeter*:
Bodem: 180 gram koekkruimels** en 60 gram roomboter
Vulling: 500 gram volle kwark, 250 milliliter slagroom, 80 gram honing of suiker, 3 eetlepels rundergelatine (of gebruik 9 blaadjes), 300 gram (diepvries)mangoblokjes
Bereiding:
Maal de koekjes voor de bodem helemaal fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met het koekkruim.
Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Doe het koekkruim in de vorm en verdeel met de bolle kant van een lepel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast en laat daar minimaal 15 minuten opstijven.
Klop de slagroom stijf met de honing. Voeg de kwark toe en meng tot een romig geheel. Pureer de mango helemaal fijn. Verwarm 100 gram mangopuree in een pannetje en voeg de gelatine toe. Meng heel goed tot het is opgenomen. Laat het al kloppend wat afkoelen en meng dit met het kwarkmengsel. Voeg het overige gepureerde fruit ook toe en meng goed door.
Haal de bakvorm uit de koeling en giet het kwarkmengsel over de bodem.
Laat de taart minimaal 6 uur opstijven in de koeling. Versier de taart met vers fruit naar keuze.
*Vermenigvuldig de ingrediënten met 1,5 voor een bakvorm van 24 centimeter.
** Koekjes met alternatieve suikers vind je bijvoorbeeld bij een natuurlijkwinkel of van het merk bioToday. Je kunt ook een bodem gebruiken met gedroogd fruit en havermout zoals bijvoorbeeld van deze taart: https://www.smakelijck.nl/recepten/taart-en-gebak/havermout-ontbijt-taart/ of gebruik een lekkere biscuit als bodem, zoals (één laag) van deze taart: https://www.smakelijck.nl/recepten/taart-en-gebak/voorjaarstaart-/
Fijn weekend!
Liefs, Williene