P1040149
Woensdag 23 mrt 2016

Lemon Curd!

Lemon Curd kennen we allemaal, toch? Een lekker, wat zurige citroenroom die geserveerd wordt bij scones met clotted cream en jam. Nu kun je deze overheerlijke curd natuurlijk óók serveren bij pannenkoekjes, of een taart mee vullen. Ik maak 'm zelf met 75 gram bio-honing, dan is hij echt nog lekker zurig. Hou je niet zo van zuur, doe er dan wat meer honing bij. 

Morgen een overheerlijk recept voor een prachtige taart waar deze Curd in gebruikt wordt! 

Lemon Curd

Ingrediënten voor 1 pot Curd:
75 gram roomboter, 75-100 gram biologische of imker honing, 2 eieren, 2 eidooiers, 100 milliliter citroensap (ongeveer 2 citroenen), rasp van 1 biologische citroen

Bereiding:

Mix de boter met de honing romig en luchtig. Voeg de eieren en de dooiers toe en mix nog romiger en luchtiger. Voeg voorzichtig het citroensap en rasp toe en meng nog even door. Het ziet er wat geschift uit, maar dat komt goed ;-) Giet het mengsel in een pannetje en zet deze op het vuur. Klop de Curd in ongeveer 5-10 minuten lobbig. Laat de Curd afkoelen en schep in een schone pot. Bewaar de Curd in de koelkast.

Gebruik de Curd als taartvulling, bij scones of op de bosbessen pannenkoekjes.

Liefs, Williene

Ik kreeg behoorlijk wat aanvragen voor sausjes bij groenten. Kaassausjes, groentesausjes etc....
lees verder
Overrijpe bananen in huis? Daar maak ik altijd een heerlijk bananenbrood van. Lekker voedend,...
lees verder
Soms is het heerlijk om wat extra tijd te nemen voor de lunch. Dit broodje zalm is erg favoriet,...
lees verder
Zoals beloofd zou ik wat recepten bloggen om wat te doen met de restjes ansjovis en kappertjes...
lees verder
  Hopelijk houden jullie van winacties, want vandaag weer een actie!  In...
lees verder
Een recept wat her en der over het internet dwarrelt en waarvan ik niet zo snel kan vinden...
lees verder

6 opmerkingen
  • cora
    cora vrijdag 25 mrt 2016 om 20:42
    Hallo Williene, Kan je voor de lemon curd ook andere zoetmiddelen gebruiken, zoals agavesiroop of kokosbloesemsuiker?
    • Smakelijck zaterdag 26 mrt 2016 om 12:21
      Hoi, van kokosbloesemsuiker wordt de curd bruin en verliest hij z'n mooie gele kleur. Agave gebruik ik niet, omdat ik dit geen goede suikervervanger vindt.
  • ria berga
    ria berga maandag 28 nov 2016 om 16:33
    Hallo Williene, Bedankt voor je recepten, het is fijn dat er recepten te vinden zijn voor mensen die gezonder willen of moeten eten. Zelf ben ik op mijn pas begonnen blog of website, geen idee wat het verschil is, ook bezig zo gezond mogelijke recepten neer te zetten maar zo precies als jij er mee bezig bent! Geweldig! Kom gerust eens kijken als je tijd hebt bij www.etenbijtantemarie.wordpress.com. Het werkt nog niet allemaal naar behoren maar als ik blijf oefenen komt het vast wel eens goed ;) Groeten, Ria
  • Lidia Heger
    Lidia Heger donderdag 13 apr 2017 om 20:34
    Hoi Williene, Ik wil morgen de paasster gaan maken met als vulling lemon curd. Kan je lemon curd ook maken zonder eieren?? Heb het idee dat je anders rauwe eieren zit te eten :$ Groetjes Lidia
    • Smakelijck vrijdag 14 apr 2017 om 13:29
      De eieren worden 5-10 minuten verwarmd. Ze zijn dus echt niet rauw meer, maar goed gegaard. Lemon Curd zonder eieren zal niet gaan, dan moet je ervoor kiezen om bijv. jam te gebruiken als laag.
      • Lidia Heger
        Lidia Heger vrijdag 14 apr 2017 om 15:12
        Bedankt voor je reactie. Heb hem zo gemaakt als het recept en ind. je warm de eieren natuurlijk nog op. Heb nu een mooie soort gelei lemo curd in een schaaltje wat aan het afkoelen is /
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190