P1040149
Woensdag 23 mrt 2016

Lemon Curd!

Lemon Curd kennen we allemaal, toch? Een lekker, wat zurige citroenroom die geserveerd wordt bij scones met clotted cream en jam. Nu kun je deze overheerlijke curd natuurlijk óók serveren bij pannenkoekjes, of een taart mee vullen. Ik maak 'm zelf met 75 gram bio-honing, dan is hij echt nog lekker zurig. Hou je niet zo van zuur, doe er dan wat meer honing bij. 

Morgen een overheerlijk recept voor een prachtige taart waar deze Curd in gebruikt wordt! 

Lemon Curd

Ingrediënten voor 1 pot Curd:
75 gram roomboter, 75-100 gram biologische of imker honing, 2 eieren, 2 eidooiers, 100 milliliter citroensap (ongeveer 2 citroenen), rasp van 1 biologische citroen

Bereiding:

Mix de boter met de honing romig en luchtig. Voeg de eieren en de dooiers toe en mix nog romiger en luchtiger. Voeg voorzichtig het citroensap en rasp toe en meng nog even door. Het ziet er wat geschift uit, maar dat komt goed ;-) Giet het mengsel in een pannetje en zet deze op het vuur. Klop de Curd in ongeveer 5-10 minuten lobbig. Laat de Curd afkoelen en schep in een schone pot. Bewaar de Curd in de koelkast.

Gebruik de Curd als taartvulling, bij scones of op de bosbessen pannenkoekjes.

Liefs, Williene

Onterecht denken nog veel mensen dat je de hele dag in de keuken staat als je gezond en vers wilt...
lees verder
Smakelijck Zomer was al een tijdje volledig uitverkocht, gelukkig kwam vandaag de herdruk binnen!...
lees verder
Het is weer bijna Oudjaarsavond! Oliebollenavond. Ga je ze zelf bakken? Dan help ik je op weg met...
lees verder
Een leuk en feestelijk hapje om op tafel te zetten zijn deze appelroosjes. Heel simpel te maken...
lees verder
Regelmatig wordt mij gevraagd hoe ik over zgn. Superfoods denk. Als het over superfoods...
lees verder
Afgelopen weken stroomde mijn mailbox vol met vragen over jodium. Krijg ik wel voldoende jodium...
lees verder

8 opmerkingen
  • cora
    cora vrijdag 25 mrt 2016 om 20:42
    Hallo Williene, Kan je voor de lemon curd ook andere zoetmiddelen gebruiken, zoals agavesiroop of kokosbloesemsuiker?
    • Smakelijck zaterdag 26 mrt 2016 om 12:21
      Hoi, van kokosbloesemsuiker wordt de curd bruin en verliest hij z'n mooie gele kleur. Agave gebruik ik niet, omdat ik dit geen goede suikervervanger vindt.
  • ria berga
    ria berga maandag 28 nov 2016 om 16:33
    Hallo Williene, Bedankt voor je recepten, het is fijn dat er recepten te vinden zijn voor mensen die gezonder willen of moeten eten. Zelf ben ik op mijn pas begonnen blog of website, geen idee wat het verschil is, ook bezig zo gezond mogelijke recepten neer te zetten maar zo precies als jij er mee bezig bent! Geweldig! Kom gerust eens kijken als je tijd hebt bij www.etenbijtantemarie.wordpress.com. Het werkt nog niet allemaal naar behoren maar als ik blijf oefenen komt het vast wel eens goed ;) Groeten, Ria
  • Lidia Heger
    Lidia Heger donderdag 13 apr 2017 om 20:34
    Hoi Williene, Ik wil morgen de paasster gaan maken met als vulling lemon curd. Kan je lemon curd ook maken zonder eieren?? Heb het idee dat je anders rauwe eieren zit te eten :$ Groetjes Lidia
    • Smakelijck vrijdag 14 apr 2017 om 13:29
      De eieren worden 5-10 minuten verwarmd. Ze zijn dus echt niet rauw meer, maar goed gegaard. Lemon Curd zonder eieren zal niet gaan, dan moet je ervoor kiezen om bijv. jam te gebruiken als laag.
      • Lidia Heger
        Lidia Heger vrijdag 14 apr 2017 om 15:12
        Bedankt voor je reactie. Heb hem zo gemaakt als het recept en ind. je warm de eieren natuurlijk nog op. Heb nu een mooie soort gelei lemo curd in een schaaltje wat aan het afkoelen is /
  • Marieke Hollestelle
    Marieke Hollestelle woensdag 26 apr 2017 om 21:21
    Ik denk dat dit ook wel met sinasappel kan hè? Krijg je sinasappel curd, toch En dan op je voorjaarstaart met chocokrullen
    • Smakelijck donderdag 27 apr 2017 om 18:29
      Ja, dat kan zeker!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190