P1040138
Maandag 21 mrt 2016

Blauwe bessen-yoghurt pannenkoekjes!

Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.
Deze heerlijke pannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van (en ook heus heel snel gemaakt ;-)). Maar deze zijn ook erg leuk op de ontbijt of brunchtafel met de komende paasdagen. Zelfs als toetje zullen ze niet misstaan! Vooral erg lekker met bosbessen bovenop, met wat goede honing en citroenrasp. Ook de lemon curd, die ik deze week nog ga bloggen is verrukkelijk bij deze pannenkoekjes.

Blauwe bessen-yoghurt pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn glutenvrij, E-nummervrij en suikervrij

Ingrediënten voor 5-6 pannenkoekjes:

1 ei, 4 eetlepels boekweitmeel, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 70 gram blauwe bessen, 
0,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 eetlepel biologische of imkerhoning 

Bereiding: 

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag. Verwarm een pan 
op het vuur en bak van het beslag 5-6 kleine pannenkoekjes in wat 
roomboter of kokosolie. 

Serveer de pannenkoekjes met wat blauwe bessen, geraspte citroenschil en honing.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Een aantal weken geleden heb ik een workshop brood bakken met zuurdesem gevolgd bij Levine van de...
lees verder
De cellen in ons lichaam worden continue vernieuwd. Zo’n 60 biljoen hebben we er totaal! Elke...
lees verder
  Het derde gerechtje in het Sushi-menu is een avocadocreme op nori met...
lees verder
De vorige keer had ik beloofd om verder in te gaan op het stapelen van voeding tegen kanker....
lees verder
Yoghurt of kwark is hier 's ochtends favoriet. Het is een snel en makkelijk ontbijt...
lees verder
Voor het weekend bak ik vaak iets lekkers. Zelf ben ik niet zo'n fan van boterkoek, maar m'n man...
lees verder

2 opmerkingen
  • Karin
    Karin vrijdag 25 mrt 2016 om 09:00
    Beste Willine, Ik zie in het recept wijnsteenbakpoeder staan. Ik heb alleen baking soda in huis. Kan ik dat ook gebruiken? En kan ik de Griekse yoghurt evt. ook vervangen? Groet Karin
    • Smakelijck vrijdag 25 mrt 2016 om 11:16
      Baksoda zou ook kunnen maar dan wil in de combi met de yoghurt (zuur). Als je ook de yoghurt wilt vervangen kun je wellicht beter deze bakken: http://www.smakelijck.nl/recepten/pannenkoeken-/ http://www.smakelijck.nl/recepten/pannenkoeken-glutenvrij-en-zuivelvrij-/ Er dan bosbessen door het beslag doen ;-) Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190