Woensdag 05 apr 2017

Advocaat!

Volgend weekend is het Pasen! Vandaar dat ik vandaag een echte paaslekkernij post, namelijk advocaat. Natuurlijk kun je dit het hele jaar door gebruiken, maar met Pasen zie je het regelmatig in recepten en gerechten verwerkt. Morgen post ik een heerlijke Paastaart mét advocaat! Houd de site dus in de gaten ;-) 

Fijne dag!

Advocaat

Ingredienten:

6 eidooiers, 75 gram biologische of imkerhoning, 175 milliliter brandewijn, eventueel een snufje vanillepoeder of merg van een vanillestokje

Bereiding:

Klop de eidooiers schuimig met de honing. Giet voorzichtig de brandewijn erbij. Meng nog even goed door. Verwarm het mengsel al kloppend au bain marie. Blijf kloppen als het licht begint te borrelen. Klop het zo ongeveer 5 minuten tot het begint in te dikken. Haal de advocaat van het vuur en laat het rustig afkoelen. Zet tot gebruik in de koelkast.

Liefs, Williene

De bloembollen die veel te vroeg hun kopje laten zien geven mij toch al het gevoel dat het...
lees verder
Een recept wat her en der over het internet dwarrelt en waarvan ik niet zo snel kan vinden...
lees verder
Een lekkere kant en klare zaden en pittenmix voor op je salade. Deze kun je in voorraad maken...
lees verder
Zoals sommigen misschien is opgevallen heb ik een en ander aan mijn blog toegevoegd. Bovenin...
lees verder
  Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
      Laat je Smakelijck verrassen! Vanaf vandaag geef ik...
lees verder

6 opmerkingen
  • Carolien
    Carolien zaterdag 08 apr 2017 om 11:22
    O, fijn, advocaat maken zonder magnetron!
  • Antje
    Antje maandag 10 apr 2017 om 06:17
    Voor hoeveel advocaat is dit recept?
    • Smakelijck maandag 10 apr 2017 om 13:04
      Dit recept is voor ongeveer 250 milliliter. De helft is ongeveer nodig voor de taart.
  • Karin
    Karin maandag 10 apr 2017 om 18:24
    Ha ,maakt het nog uit of je jenever of brandewijn gebruikt in het recept? Is jenever niet wat zachter van smaak ? En welk merk is het beste ,weet je dat? Bij voorbaat dank voor je antwoord ,) EN voor het recept ! Gr.Karin
    • Smakelijck maandag 10 apr 2017 om 19:53
      Jenever kan ook prima. Zeker als dat zachter van smaak is ;-) Ik vond brandewijn vrij sterk! Hier was maar 1 merk brandewijn, dus dat maakt denk ik niet veel uit. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190