Woensdag 05 apr 2017

Advocaat!

Volgend weekend is het Pasen! Vandaar dat ik vandaag een echte paaslekkernij post, namelijk advocaat. Natuurlijk kun je dit het hele jaar door gebruiken, maar met Pasen zie je het regelmatig in recepten en gerechten verwerkt. Morgen post ik een heerlijke Paastaart mét advocaat! Houd de site dus in de gaten ;-) 

Fijne dag!

Advocaat

Ingredienten:

6 eidooiers, 75 gram biologische of imkerhoning, 175 milliliter brandewijn, eventueel een snufje vanillepoeder of merg van een vanillestokje

Bereiding:

Klop de eidooiers schuimig met de honing. Giet voorzichtig de brandewijn erbij. Meng nog even goed door. Verwarm het mengsel al kloppend au bain marie. Blijf kloppen als het licht begint te borrelen. Klop het zo ongeveer 5 minuten tot het begint in te dikken. Haal de advocaat van het vuur en laat het rustig afkoelen. Zet tot gebruik in de koelkast.

Liefs, Williene

Dit recept stond al op m'n blog bij 'Patat'. Maar zo is hij makkelijker te vinden, en er is toch...
lees verder
Ik wens alle lezers van Smakelijck een heel gezond, goed én Smakelijck 2015 toe!  ...
lees verder
Vis is niet alleen lekker, maar ook zeker gezond om 1 tot 2 keer per week op tafel te zetten....
lees verder
Deze groente-taartjes zijn een erg leuk bijgerecht. Door de 1-persoonsvorm zien ze er schattig...
lees verder
Een zeer makkelijk te maken, lekkere maaltijd. Binnen een half uur staat dit gerecht op tafel....
lees verder
Hier is risotto een favoriet gerecht wat we regelmatig eten. Let op dat je echt speciale...
lees verder

6 opmerkingen
  • Carolien
    Carolien zaterdag 08 apr 2017 om 11:22
    O, fijn, advocaat maken zonder magnetron!
  • Antje
    Antje maandag 10 apr 2017 om 06:17
    Voor hoeveel advocaat is dit recept?
    • Smakelijck maandag 10 apr 2017 om 13:04
      Dit recept is voor ongeveer 250 milliliter. De helft is ongeveer nodig voor de taart.
  • Karin
    Karin maandag 10 apr 2017 om 18:24
    Ha ,maakt het nog uit of je jenever of brandewijn gebruikt in het recept? Is jenever niet wat zachter van smaak ? En welk merk is het beste ,weet je dat? Bij voorbaat dank voor je antwoord ,) EN voor het recept ! Gr.Karin
    • Smakelijck maandag 10 apr 2017 om 19:53
      Jenever kan ook prima. Zeker als dat zachter van smaak is ;-) Ik vond brandewijn vrij sterk! Hier was maar 1 merk brandewijn, dus dat maakt denk ik niet veel uit. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190