Woksaus Hoisin #Zonder pakjes en zakjes!
Sommige gerechten zijn zó makkelijk, zoals bijvoorbeeld deze woksauzen. Je kunt ze glutenvrij maken, vegetarisch, je kunt er kip in gebruiken of vis, je kunt varieren in groente, ideaal ook om restjes op te maken! En ze zijn zó klaar. Op zoek naar meer gerechten met een woksaus? Hier vind je de Sweet & Sour, Sweet Chili en de Zoete Soja.
Woksaus Hoisin - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
500 gram verschillende groenten zoals bijvoorbeeld taugé, zoete puntpaprika, peulen, rode ui, knoflook, optioneel 250 gram kipfilet of vis naar keuze, noedels of zilvervliesrijst
Woksaus: 100 milliliter bouillon, 3 eetlepels sojasaus, 1 teen knoflook, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel appelazijn, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel gemberpoeder, snuf chilipoeder, optioneel 1 eetlepel kokosbloesem of palmsuiker, 1 theelepel paprikapoeder, Keltisch zout en peper naar smaak, evt. 1 eetlepel maizena of arrow root
Bereiding:
Bereid de noedels of rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de kipfilet of vis in blokjes (als je deze gebruikt). Snijd de groenten grof en kook eventueel peulen een paar minuten voor tot ze beetgaar zijn.
Verhit wat kokosolie in een wok. Wok hierin de kipfilet op hoog vuur goudbruin, wok dan de groenten een paar minuten mee. Voeg de ingrediënten voor de woksaus toe en roer het geheel 2 minuten door op hoog vuur. Bind de saus eventueel met wat maizena of arrowroot. Roer hier voor gebruik even een papje van met wat koud water voordat je het toevoegt aan het gerecht. Laat even meekoken tot de saus mooi gebonden is.
Serveer de groenten met noedels of rijst. Deze kun je naar keuze toevoegen aan het gerecht.
Tips:
Liever vegetarisch? Laat de kipfilet achterwege en serveer het gerecht met bijvoorbeeld cashewnoten of gehakte pinda’s.
Glutenvrij? Kies voor zilvervliesrijst of serveer met glutenvrije noedels.
Meer groenten? Gebruik meer groenten dan aangegeven in het recept, verdubbel dan ook de saus ingrediënten zodat deze in verhouding blijven. Je kunt ook een salade serveren bij het gerecht.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!