Hollands Pannetje Champignon-Prei #zonder pakjes en zakjes!
Een recept op aanvraag: het Hollandse Pannetje met champignons, prei en kipfilet. Ik verbaas me er werkelijk over dat er dergelijke zakjes en kant-en-klare maaltijden bestaan, want het is echt heel gemakkelijk. Je moet namelijk zelf ook nog van alles vers toevoegen, dus je betaald vooral voor een heleboel smaakversterkers en zout. De kruiden die in het pakje zitten die heb je vaak gewoon in huis en zijn vele malen goedkoper dan een zakje, bovendien kun je er heel veel meer maaltijden mee maken. En het is net zo snel gemaakt als met een zakje. Ik hoop dat het in ieder geval net zo lekker of nóg lekkerder is, dan zijn die zakjes ook niet meer nodig :-)
Hollands Pannetje met Champignons, Prei en Kip - zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
1 ui, 1 teen knoflook, 350 gram kipfilet, 300 gram prei, 250 gram (kastanje)champignons, scheut witte wijn (eventueel), 125 milliter (haver)room of créme fraiche, 1 eetlepel speltbloem
Kruiden: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder (of Vadouvan), zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de prei in ringetjes.
Kruid de kip met flink wat zout en peper en bestrooi met de eetlepel bloem. Smelt wat boter of olie in een pan en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze even kort mee. Voeg de prei en de champignons toe en meng goed door elkaar. Voeg de kruiden toe en eventueel een scheutje witte wijn voor de smaak. Voeg de creme fraiche toe en verwarm alles nog een paar minuten goed door.
Serveer met rijst of pasta naar smaak.
Tips:
Meer groente? Voeg heel fijn gesneden blokjes wortel toe aan de saus. Of serveer er gekookte wortels bij.
Meer saus? Voeg dan 250 milliliter creme fraiche toe.
Fijne dag!
Liefs, Williene