14-07-2021

Zweedse gehaktballetjes #Zonder pakjes en zakjes!

 

Zweedse gehaktballetjes – Zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 3-4 personen:

400 gram rundergehakt, 400 gram sperziebonen, 1 rode paprika, 1 ui, (glutenvrije, linzen) fussili

Kruiden voor het gehakt: 2 eetlepels sojasaus (Terrasana), ½ theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel lavas, 1 theelepel bieslook, 1 theelepel basilicum, ½ theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijn, flinke snuf nootmuskaat, snuf cayennepeper, 1 ei, 1 glutenvrije cracker (Le pain des fleur), Keltisch zout en peper naar smaak

Voor de tomatensaus: 600 gram tomatenpassata, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperde teen knoflook, 2 theelepels Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper naar smaak, ½ theelepel bouillonpoeder (of een  half blokje bouillon) (Naturcompagnie, het Blauwe Huis), optioneel 1 theelepel sambal als je van pittig houdt.

Bereiding:

Kook de fussili gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bonen beetgaar en snijd de paprika in reepjes en de ui fijn.

Snipper de ui en kruimel de cracker voor de gehaktballetjes fijn. Meng de ingrediënten voor de ‘kruiden voor het gehakt’ met het gehakt en kneed dit goed door elkaar. Draai er ongeveer 16 gehaktballetjes van ter grootte van een ping-pong balletje. Smelt olie of boter in een ruime pan en bak hierin de balletjes rondom bruin en gaar. Tip: voeg, zodra de gehaktballetjes goed bruin zijn, wat water toe om aanbakken te voorkomen.

Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een pan en laat zo’n 10 minuten inkoken.

Haal de gehaktballetjes uit de pan en fruit, in dezelfde pan, de ui, paprika en bonen zo’n 4 minuten. Voeg de tomatensaus toe, samen met de gekookte fussili en meng het geheel goed door. Serveer het gerecht met de gehaktballetjes.

Heerlijk met een frisse salade.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Marianne
    Marianne dinsdag 20 jul 2021 om 20:36
    Hoeveel fussili gebruik je in dit recept?
    • Smakelijck woensdag 21 jul 2021 om 21:31
      Naar eigen smaak en inzicht. Ik gebruik nooit zoveel pasta, eet liever meer groenten, dus ik gebruik max 200 gram, maar mocht je meer willen gebruiken dan kan dat altijd.
    • S
      S dinsdag 16 nov 2021 om 17:45
      Het recept ziet er heerlijk uit, maar de pasta komt toch uit een zakje of een pakje? Dus dan niet helemaal 'zonder zakje of pakje'?
      • Smakelijck woensdag 17 nov 2021 om 17:41
        Klopt, je kunt het ook zelf maken als je dat liever doet. Maar pasta is meestal heel puur, alleen gemaakt van meel. Het gaat meer om de overbodige ingredienten uit de pakjes te mijden, zoals e-nummers, suikers en zout.
    • Sule
      Sule zaterdag 09 apr 2022 om 20:48
      Vandaag geprobeerd zelfs met de linzen pasta (kende het niet) het was echt verrukkelijk!!
    • Sule
      Sule zaterdag 09 apr 2022 om 20:48
      Vandaag geprobeerd zelfs met de linzen pasta (kende het niet) het was echt verrukkelijk!!
      • Smakelijck maandag 11 apr 2022 om 09:54
        FIjn!
    • Nelianne
      Nelianne maandag 09 jan 2023 om 12:04
      Grappig, wij wonen anderhalf jaar in Zweden en ik kan je vertellen, dit gerecht is helemaal niets Zweeds aan hihi!
      • Smakelijck maandag 09 jan 2023 om 15:05
        Dat klopt, het is een remake van de zgn wereldgerechten uit de supermarkt, en de meeste hebben niets te maken met de smaak van de originele gerechten uit de landen zelf. Desondanks is het wel een superlekker recept :-)
Laat een bericht achter!
279