14-07-2021

Zweedse gehaktballetjes #Zonder pakjes en zakjes!

 

Zweedse gehaktballetjes – Zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 3-4 personen:

400 gram rundergehakt, 400 gram sperziebonen, 1 rode paprika, 1 ui, (glutenvrije, linzen) fussili

Kruiden voor het gehakt: 2 eetlepels sojasaus (Terrasana), ½ theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel lavas, 1 theelepel bieslook, 1 theelepel basilicum, ½ theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijn, flinke snuf nootmuskaat, snuf cayennepeper, 1 ei, 1 glutenvrije cracker (Le pain des fleur), Keltisch zout en peper naar smaak

Voor de tomatensaus: 600 gram tomatenpassata, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperde teen knoflook, 2 theelepels Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper naar smaak, ½ theelepel bouillonpoeder (of een  half blokje bouillon) (Naturcompagnie, het Blauwe Huis), optioneel 1 theelepel sambal als je van pittig houdt.

Bereiding:

Kook de fussili gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bonen beetgaar en snijd de paprika in reepjes en de ui fijn.

Snipper de ui en kruimel de cracker voor de gehaktballetjes fijn. Meng de ingrediënten voor de ‘kruiden voor het gehakt’ met het gehakt en kneed dit goed door elkaar. Draai er ongeveer 16 gehaktballetjes van ter grootte van een ping-pong balletje. Smelt olie of boter in een ruime pan en bak hierin de balletjes rondom bruin en gaar. Tip: voeg, zodra de gehaktballetjes goed bruin zijn, wat water toe om aanbakken te voorkomen.

Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een pan en laat zo’n 10 minuten inkoken.

Haal de gehaktballetjes uit de pan en fruit, in dezelfde pan, de ui, paprika en bonen zo’n 4 minuten. Voeg de tomatensaus toe, samen met de gekookte fussili en meng het geheel goed door. Serveer het gerecht met de gehaktballetjes.

Heerlijk met een frisse salade.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Marianne
    Marianne dinsdag 20 jul 2021 om 20:36
    Hoeveel fussili gebruik je in dit recept?
    • Smakelijck woensdag 21 jul 2021 om 21:31
      Naar eigen smaak en inzicht. Ik gebruik nooit zoveel pasta, eet liever meer groenten, dus ik gebruik max 200 gram, maar mocht je meer willen gebruiken dan kan dat altijd.
Laat een bericht achter!
279