Ovenschotel Bloemkool - Broccoli #Zonder pakjes en zakjes!Â
Ovenschotel Bloemkool – Broccoli - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 3-4 personen:
450 gram gare aardappelschijfjes, ½ (punt)paprika, 150 gram cherrytomaatjes, 1 (kleine) stronk broccoli, 1 kleine bloemkool, 1 ui, 100 milliliter slagroom, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel (of een verse teen) knoflookpoeder, 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden, flinke snuf nootmuskaat, Keltisch zout en peper naar smaak, 100 gram geraspte kaas, 2 eetlepels roomboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui, snijd de paprika in hele kleine blokjes, halveer de cherrytomaten en snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Kook de groenteroosjes 5 minuten voor. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit de roomboter in een hapjespan en voeg de ui, paprika en aardappelschijfjes toe. Roerbak deze 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden toe en bak een minuut mee. Maak het op smaak met zout en peper. Voeg de broccoli, bloemkool en tomaten toe samen met de room en meng het geheel goed door elkaar. Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas over het gerecht. Zet midden in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten tot de kaas goudbruin en krokant is. Serveer het gerecht eventueel met een lekkere salade.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene