06-04-2020

Woksaus Sweet & Sour #Zonder pakjes en zakjes

Vandaag een nieuwe woksaus én dus een snel en makkelijk recept. Vorige keren deelde ik al het recept voor de woksaus Sweet Chili en de woksaus Zoete soja. Misschien heb je die al gemaakt, ik zag namelijk al diverse foto's voorbijkomen. Leuk! Nu dus weer een nieuwe woksaus, namelijk de Sweet & Sour. Zoals de naam het al zegt gaat hier wel iets zoets in. Gelukkig kun je de hoeveelheid helemaal zelf bepalen en hoeft er niet zoveel suiker in als in het flesje wordt gebruikt. Je kunt er elke suikervervanger voor gebruiken die je wilt, bijv. wat ahornsiroop, yaconsiroop, een lepeltje appeldiksap of palm- of kokosbloesem. Fijne dag! 

Woksaus Sweet & Sour - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

500 gram verschillende groenten zoals bijvoorbeeld paprika, rode ui, prei, taugé, champignons etc, optioneel 250 gram kipfilet, noedels of zilvervliesrijst

Woksaus: 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel appelazijn, 1 eetlepel palm of kokosbloesemsuiker, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Bereid de noedels of rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes.

Verhit wat kokosolie in een wok. Wok hierin de kipfilet op hoog vuur goudbruin, wok dan de groenten een paar minuten mee. Voeg de ingrediënten voor de woksaus toe en roer het geheel 2 minuten door op hoog vuur. Serveer de groenten met noedels of rijst. Deze kun je naar keuze toevoegen aan het gerecht.

Tips:

Liever vegetarisch? Laat de kipfilet achterwege en serveer het gerecht met bijvoorbeeld cashewnoten of gehakte pinda’s.

Glutenvrij? Kies voor zilvervliesrijst of serveer met glutenvrije noedels.

Meer groenten? Gebruik meer groenten dan aangegeven in het recept, verdubbel dan ook de saus ingrediënten zodat deze in verhouding blijven. Je kunt ook een salade serveren bij het gerecht.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Rianne
    Rianne dinsdag 15 feb 2022 om 18:47
    Kan iedere saus ook maken voor meerdere keren?
    • Smakelijck woensdag 16 feb 2022 om 11:20
      Het blijft niet zolang houdbaar als de kant-en-klare flesjes, dus ik zou het vers maken en direct gebruiken.
    • Marjo
      Marjo woensdag 23 feb 2022 om 12:48
      Super lekker…..hebben gesmuld…..dankjewel
      • Smakelijck vrijdag 25 feb 2022 om 10:19
        Fijn!
Laat een bericht achter!
261