Paddenstoelenquiche met geitenkaas!
In de winter vinden wij quiches erg lekker. Het vult vaak goed en met een lekkere salade en eventueel wat extra groenten erbij een volwaardige maaltijd! Restje over? De volgende dag ook lekker bij de lunch!
Paddenstoelenquiche met geitenkaas!
Ingredienten voor ongeveer 4 personen:
6-8 plakjes speltbladerdeeg (natuurwinkel of zelfgemaakt), 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, 200 gram kastanjechampignons, 100 gram shii-takes, ½ courgette, 150 gram cherrytomaatjes, 4 eieren, 100 milliliter haverroom, 100 gram geraspte (geiten)kaas, ½ bol mozzarella, (Keltisch) zout en peper, peterselie, klontje roomboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een springvorm goed in met boter en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met behulp van een vork. Beleg het bladerdeeg met een vel bakpapier en vul met een blindbakvulling. Bijvoorbeeld speciale keramische bak-knikkers of bruine bonen. Bak de bodem blind voor in de oven voor 15-20 minuten.
Ga ondertussen verder met de vulling. Snijd de sjalot en knoflook fijn en fruit in wat boter. Snijd de kastanjechampignons en de shii-takes in partjes en bak deze mee met de sjalot en knoflook. Maak op smaak met wat zout en peper en peterselie. Bak ongeveer 5 minuten en laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Doe het champignon-mengsel in een vergiet zodat het verder kan uitlekken.
Snijd de courgette in plakjes en grill deze in een grillpan om en om tot ze mooie grill-streepjes hebben. Laat ook deze even uitlekken in een vergiet.
Haal de voorgebakken taartbodem uit de oven, verwijder de blindbakvulling en verdeel het uitgelekte paddenstoelenmengsel over de bodem.
Kluts de eieren samen met de room en geraspte geitenkaas en maak het op smaak met zout en peper. Verdeel over de paddenstoelen. Leg de plakjes courgette in het roommengsel, halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de bovenkant van de taart. Brokkel wat mozzarella over de taart en schuif in de oven. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten bruin en gaar.
Tip: Grill de andere helft van de courgette ook en maak hier, samen met wat veldsla, de resterende mozzarella en wat tomaatjes een lekkere salade van!
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene