Taquitos Foodtrips uit Mexico - #Zonder pakjes en zakjes
Taquitos Foodtrips uit Mexico - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten 2-3 personen:
6 wraps, 250 gram rundergehakt, 3 tomaten, 2 uien, 1 rode paprika, 150 gram maïs, 150 gram gesneden ijsbergsla, 75 gram fetakaas, roomboter of olie
Pico de Gallo Kruidenmix: sap van ½ limoen, 1 theelepel suikervrije tomatenketchup, ½ theelepel uienpoeder, snufje knoflookpoeder, snufje cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel 1 drupje imkerhoning, optioneel 1 theelepel gesnipperde verse koriander
Specerijenmix: 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel (of een verse teen) knoflookpoeder, snuf cayennepeper, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel gedroogde tijm, kneepje vers limoensap, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika in kleine blokjes en snipper 1 ui fijn. Verhit 1 eetlepel boter of olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Bak de gesnipperde ui en paprikablokjes nog 2 minuten mee. Voeg de specerijenmix en de uitgelekte maïs toe en verwarm het geheel al roerend goed door. Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en vouw ze dicht. Prik ze eventueel vast met een cocktailprikker. Leg de dichtgevouwen wraps in een ovenschaal en besmeer ze met een beetje olie. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de Taquitos ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Maak ondertussen de Pico de Gallo; snipper de andere ui fijn en snij de tomaten in kleine blokjes. Meng de ui en tomaten samen met 1 eetlepel olijfolie en de ingrediënten voor de Pico de Gallo kruidenmix. Haal de Taquitos uit de oven, verwijder de cocktailprikkers en serveer ze op een bord. Verdeel de ijsbergsla, de Pico de Gallo en kruimel de fetakaas erover en serveer direct.
Eet Smakelijck!
Liefs,Williene
Laat een bericht achter!