Turkse Durum #zonder pakjes en zakjes!
Een gerecht waar veel vraag naar was: Turkse Durum. Vandaag vind je het recept hier. Mijn voornemen is om van alle bekende pakjes en zakjes een zelfgemaakte variant te maken en dan natuurlijk zonder onnodige E-nummers en toevoegingen. Heb jij een favoriet en staat deze nog niet op de website? Geef het dan gerust door, dan zet ik hem op mijn lijst.
Fijne dag!
Turkse Durum - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 2-3 personen:
300 gram kipfilet, 1ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 appels, 150 milliliter yoghurt, wraps of pita-broodjes
Voor de marinade: 1 theelepel oregano, 1 theelepel uipoeder, 5 blaadjes verse, fijngesneden munt, ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, flinke snuf cayennepoeder, peper en zout naar smaak
Voor de saus: 1 theelepel imkerhoning, ½ theelepel uipoeder, ½ theelepel dille, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel lavas (evt. te vervangen door selderij), zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en zet met 2 eetlepels olie in de kruiden voor de marinade en laat ongeveer 15 minuten marineren.
Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Smelt wat olie of boter in een pan en bak de kip bruin samen met de ui en de paprika. Snijd de appels in blokjes en voeg deze op het laatste moment even toe en bak kort mee.
Meng de saus ingrediënten met de yoghurt. Verwarm de wraps of pitabroodjes even kort in de oven en serveer met de kip en de yoghurtsaus.
Tips voor meer groente:
*Serveer bij de Turkse Durum een lekkere salade met tomaat, olijven en avocado.
*Voeg meer groente toe aan het kipmengsel, bijv. kort gekookte sperzieboontjes of lenteui.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene