Thaise Kip Siam #zonder pakjes en zakjes!
De 'zonder pakjes en zakjes' recepten vallen in de smaak :-) Ik vind het zelf ook erg leuk om na te maken, dus vandaar dat ik weer een heleboel recepten voor jullie heb klaarstaan. Deze keer de kip Siam, wat ik tot nu toe persoonlijk het lekkerste 'Wereld'-gerecht vind, alhoewel de Griekse Kofta hier ook érg in de smaak viel. Dat recept hoop ik binnenkort met jullie te delen.
Thaise Kip Siam - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
Zilvervliesrijst, 350 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 3 stengels bos-ui, 1 rode paprika, 1 eetlepel verse of gedroogde peterselie, 2 handjes cashewnoten, 1 eetlepel speltbloem of maizena (als het glutenvrij moet zijn)
Voor de saus: 2 eetlepels (glutenvrije) sojasaus of tamari, 2 eetlepels imkerhoning, zout en peper, flinke snuf cayennepeper, 100 milliliter water
Bereiding:
Snijd de kipfilet in mooie, dunne reepjes. Snipper de ui en knoflook en snijd de bosui in ringetjes van ongeveer een centimeter. Snijd de paprika in blokjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de peterselie toe aan de rijst.
Verwarm wat olie in een ruime pan en bak hierin de kipreepjes bruin, voeg de ui en knoflook toe en roerbak deze even mee. Voeg de paprikablokjes toe en bak 1 minuutje mee. Voeg nu de ingredienten toe van de sausmix met het water, de bosui en de cashews. Laat dit even 2 minuten sudderen. Maak een papje van de bloem of maizena met een eetlepel water en voeg lepeltje voor lepeltje toe om de saus wat dikker te maken.
Serveer de kip Siam met de rijst en cashewnoten naar smaak.
Tips:
*Vegetarisch? Vervang de kip dan door kikkererwten. Begin dan met het fruiten van de ui en knoflook en voeg de kikkererwten gelijk toe met de sausmix.
*Meer groenten? Serveer de kip Siam met gekookte boontjes of voeg plakjes kastanjechampignons toe aan het gerecht.
Fijne dag!
Liefs, Williene