Vega-recept: Sambal Goreng Telor!
Vandaag een zeer favoriet recept van ons op de website. Het is een heerlijk vegetarisch recept wat het ook bij de kinderen zeer goed doet. Het is een gemakkelijk en snel recept, wat zeker met de komende vakantie vast welkom is.
Fijne dag!
Sambal Goreng Telor
Ingrediƫnten voor 4 personen:
8 eieren, 400 gram sperziebonen, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 of 2 theelepels sambal (Yakso), 1 flinke snuf laos, 400 milliliter kokosmelk, 400 gram tomatenblokjes (uit pot of biologisch uit blik of hele tomaten uit blik), 200 gram tomatenpuree (uit pot), eventueel 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
Bereiding:
Kook de eieren hard in ca 4-6 minuten afhankelijk van de grootte. Snipper de sjalotten en de knoflook. Maak de bonen schoon en kook de boontjes in een pan met water, in ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Verhit een beetje boter of olie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook aan. Voeg de gemberpoeder toe. Voeg de sambal, laos, kokosbloesemsuiker en tomatenpuree toe en roer goed door en laat een paar minuutjes aanbakken. Pel de eieren en voeg deze in z'n geheel toe aan de pan.
Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en meng dit goed met elkaar. Laat zo'n 5 minuten sudderen op laag vuur en voeg dan de gekookte boontjes toe en warm deze even mee. Proef of de sambal goreng goed op smaak is en voeg eventueel nog wat sambal, peper of zout toe naar smaak.
Eet het gerecht met gekookte zilvervliesrijst.
Hou je van pittig? Voeg dan gerust wat meer sambal toe :-)
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!