02-10-2023

Kip in Romige Mosterdsaus

Kip in Romige Mosterdsaus

Ingredienten voor 4 personen:

4 kipfilets, 250 gram kastanjechampignons, 1 ui, 2 tenen knoflook, 50 milliliter witte wijn*, 250 milliliter biologische slagroom (of gebruik haverroom), 200 milliliter kippenbouillon, 1 eetlepel grove mosterd (Ton's), ½ theelepel gedroogde tijm, (Keltisch) zout en peper, 1 theelepel maïzena of een ander bindmiddel, roomboter om in te braden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Smelt wat roomboter in een pan en bak hierin de kipfilets rondom aan. Doe de kipfilets in een ovenschaal en bak deze in 20-25 minuten gaar in de oven.

Snipper ondertussen de ui en de knoflook en snijd de champignons in plakjes of kwarten. Bak de ui en knoflook aan in de pan waarin de kipfilets zijn gebakken. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Blus af met de wijn. Voeg de mosterd en de tijm toe en maak op smaak met zout en peper. Voeg de bouillon toe en laat het geheel wat inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op laag vuur aan de kook. Maak de maïzena aan met een klein beetje koud water en voeg dit toe. Laat nog een minuut doorkoken tot de saus gaat binden en haal de saus van het vuur. Doe de saus in een schaal, leg de kipfilets in de saus en serveer.

Eet Smakelijck!

*Gebruik je liever geen wijn? Vervang het dan door bouillon.

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

16 Reacties

  • Caroline
    Caroline maandag 02 okt 2023 om 12:34
    Heerlijk lijkt mij deze kip, ik ga het vanavond gelijk maken!!????
    • Smakelijck maandag 02 okt 2023 om 13:26
      Super! Veel succes :-)
      • Caroline
        Caroline maandag 02 okt 2023 om 21:57
        Het smaakte heerlijk!! Hartelijk bedankt voor dit nieuwe recept!
        • Smakelijck dinsdag 03 okt 2023 om 13:02
          Fijn!
    • marijke
      marijke maandag 02 okt 2023 om 20:22
      Bij welke groente zou je dit eten?
      • Smakelijck maandag 02 okt 2023 om 20:31
        Wortels, boontjes, broccoli, bloemkool....
    • Mirjam
      Mirjam donderdag 16 nov 2023 om 18:29
      Zojuist gemaakt en genoten! Het was restaurantwaardig! Dankjewel voor het heerlijke recept, Williene.
      • Smakelijck vrijdag 17 nov 2023 om 10:02
        Fijn om te lezen :-)
    • Janneke
      Janneke donderdag 14 dec 2023 om 19:50
      Vanavond gegeten icm broccolie, was heerlijk! Ook de kinderen zaten te smullen (mosterd is niet te scherp) Wel extra maizena toegevoegd voor binding maar ik vermoed dat dat door gebruik van haver room komt (lactosevrije versie) Dankjewel!
      • Smakelijck vrijdag 15 dec 2023 om 10:55
        Super! Klopt, slagroom bindt meer in dan haverroom.
    • Frannie
      Frannie donderdag 14 dec 2023 om 21:14
      Van de week deze gegeten. Heel erg lekker. Die komt vaker op tafel!!
      • Smakelijck vrijdag 15 dec 2023 om 10:55
        Fijn!
    • Ingrid
      Ingrid zaterdag 30 dec 2023 om 18:35
      Heerlijk! Zacht van smaak en eenvoudig te bereiden.
      • Smakelijck dinsdag 02 jan 2024 om 13:57
        Fijn om te lezen!
    • Corine
      Corine vrijdag 01 nov 2024 om 16:52
      Ha Williene, Ik wil dit gerecht graag in de slowcooker maken. Zou ik alles in de slowcooker kunnen doen, of moet een en ander eerst voorbereid in een pan?
      • Smakelijck maandag 04 nov 2024 om 12:25
        Dit gerecht is zo snel te maken, dat ik het nut van een slowcooker in deze echt niet zie. Ik denk niet dat een slowcooker dit gerecht meer smaak geeft, eerder het tegenovergestelde.
Laat een bericht achter!
261