Kip uit de oven - Preview 'Zomer'
Zoals beloofd, vandaag een preview uit Smakelijck Zomer! Mijn nieuwe kookboek die in maart, dit jaar, hoopt uit te komen.
Bedankt voor alle leuke en spontane reacties die er waren hier en op Facebook. Leuk om te zien hoe jullie er, net als ik, naar uit kijken.
Het kookboek is vernieuwend, anders dan de andere 3 Smakelijcke kookboeken, maar ze zullen wel herkenbaar Smakelijck zijn en ook qua formaat er perfect tussen passen. Qua inhoud zijn het echte lente en zomer recepten die per maand verdeeld zijn. Je kookt dus echt met het seizoen mee, vanaf de maand april tot september. Opnieuw heb ik gekozen voor recepten die je elk moment van de dag kunt gebruiken. Ontbijtjes, lunch, lekkere, verrassende tussendoortjes, avondmaaltijden en feesttaarten en recepten. Er moet nog even hard gewerkt worden om het eindresultaat af te leveren bij de drukker, maar dat komt goed!
Bij deze een lekker voorproefje uit het kookboek, wel een beetje zomers, maar goed, daar moet je maar even doorheen kijken ;-)
Kip uit de oven: uit het kookboek 'Smakelijck Zomer!'
Ingrediënten voor 2-4 personen:
2 (biologische) kipfilets, 2 rode paprika's, 2 rode uien, 1/2 courgette, 2 tenen knoflook, 10 cherrytomaatjes, geraspte kaas of mozzarella, blaadjes basilicum, boter of olie om in te braden
Voor de saus: 400 gram tomatenblokjes of passata, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel rode pesto, 1 theelepel Italiaanse kruiden, zout en peper, 2 eetlepels crème fraîche
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kruid de kip met zout en peper en halveer de kipfilets eventueel. Braad deze rondom aan in wat boter en leg de kipfilets in een ruime ovenschaal.
Snijd de paprika's en uien in ringen en de courgette en knoflook in plakjes. Bak deze in dezelfde pan waar de kip in gebakken is, rondom aan en laat ongeveer 5 minuten stoven. Verdeel de groenten over de kipfilets.
Maak, opnieuw in dezelfde pan, de saus. Doe alle ingrediënten, behalve de crème fraîche, hiervoor in de pan en roer goed door. Laat even 5 minuten inkoken op laag vuur en voeg de crème fraîche toe. Meng goed door de saus en verdeel de saus over de groenten en de kipfilets.
Halveer de cherrytomaatjes. Verdeel over de ovenschotel. Rasp wat kaas over de ovenschaal of beleg met wat plakjes mozzarella. Verdeel er wat basilicumblaadjes over en schuif in de oven. Laat in 30 minuten gaar stoven.
Lekker met een frisse salade en pasta!
Tip: Uiteraard kan er gevarieerd worden met de groente-keuze!
Fijne dag!
Liefs, Williene