Goed gevulde Beef Bourguignon
Goed gevulde Beef Bourguignon
Ingredienten voor 4 personen:
1 kilo runderstoofvlees, 100 gram (vegetarische) spekblokjes (of Brandt&Levie ongesneden pancetta), 2 grote uien, 2 winterwortels , 6 tenen knoflook, 2 eetlepels (spelt)bloem, zilveruitjes naar smaak, 2 eetlepels tomatenpuree, 100 milliliter rode wijn, 200 milliliter runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 4 takjes verse peterselie, 1 laurierblaadje, 250 gram kastanjechampignons, 2 eetlepels roomboter, zout en versgemalen peper
Bereiding:
Snijd het rundvlees in blokjes en bestrooi met zout en peper. Laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de boter in een braadpan. Bak het spek 3 minuten tot het knapperig is en bruin. Haal het spek uit de pan en zet opzij. Doe de runderblokjes in de pan en braad deze rondom aan tot het vlees dichtgeschroeid is.
Snijd de uien in halve ringen en maak de wortels schoon. Snijd de wortels in plakjes. Snipper 4 tenen knoflook.
Voeg de uien en de knoflook toe aan het vlees en bak dit een paar minuten mee. Voeg de wortels toe. Maak het geheel op smaak met zout, peper en bestrooi het geheel met de bloem. Bak het een paar minuten mee.
Voeg het spek, de tomatenpuree, zilveruitjes, wijn en voldoende bouillon toe zodat het vlees net onderstaat. Voeg vervolgens de kruiden toe.
Doe het deksel op de pan en laat op het laagste vuur 2 tot 3 uur stoven. Dit kan eventueel ook in de oven op 160 graden.
Snipper de overgebleven 2 tenen knoflook en snijd de champignons in kwarten. Smelt wat boter in een koekenpan en bak hierin de knoflook met de champignons een aantal minuten. Bak tot ze mooi bruin zijn, zet dan van het vuur.
Voeg de champignons toe aan het stoofvlees en verwijder de grove kruiden uit het stoofvlees, zoals de laurier en tijm.
Proef het stoofvlees of het voldoende op smaak is en pas het desgewenst aan met zout en peper.
Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of rijst.
Tip: Stoofvlees kun je prima een dag van tevoren maken. Laat de pan dan volledig afkoelen, dek hem af en zet koud weg. Haal het vlees een dag voor serveren een uur voor het opwarmen uit de koeling. Het vlees heeft ongeveer 10 minuten nodig om weer op te warmen. Schep het regelmatig om.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene