Rode Curry Boemboe #zonder pakjes en zakjes!
Rode curry Boemboe - Zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 2-3 personen:
300 gram kipfilet, 200 gram peultjes, 1 ui, 1 teen knoflook, 200 gram cherrytomaatjes, 200 gram zilvervliesrijst, 200 milliliter kokosmelk
Voor de currykruiden: 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel sambal (of meer naar smaak), 1 theelepel laos, ½ theelepel citroengraspoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en de knoflook. Maak de peultjes schoon en kook in 5 minuten beetgaar. Snijd de kip in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
Verhit wat olie of boter in een pan en roerbak de ui, knoflook en kip hierin gaar. Voeg de ingrediënten voor de currykruiden toe met de kokosmelk en breng al roerend aan de kook. Voeg de peulen toe en laat nog even sudderen op laag vuur tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en warm deze nog 2 minuten mee.
Serveer de curry met rijst.
Lekker met cashewnoten of gehakte pinda’s en een frisse salade. Je kunt ook denken aan het toevoegen van extra groenten. Bijvoorbeeld een rode paprika of wat (kastanje)champignons.
Liever vegetarisch? Vervang de kipfilet dan door blokjes tofu, kikkererwten of jackfruit.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene