14-04-2025

Quiche Caprese

Quiche Caprese

Ingredienten voor een quichevorm van 22 cm doorsnede:

6 plakjes roomboterbladerdeeg, 250 gram cherrytomaten, 1 bol mozzarella, 2 eetlepels basilicumpesto, 2 eieren, 75 gram crème fraîche, 25 gram geraspte Parmezaanse kaas, (Keltisch) zout en peper naar smaak, handje pijnboompitjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm in met boter en verdeel het bladerdeeg over de vorm. Prik met een vork gaatjes op de bodem van het deeg. Dek het bladerdeeg af met een vel bakpapier en verdeel een blindbakvulling over het bakpapier. Bak de bodem 15 minuten blind voor. Verwijder de blindbakvulling en bak de bodem, zonder vulling, nog 10 minuten.

Halveer de cherrytomaten. Verdeel de tomaten over het voorgebakken deeg. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze ook over de vorm. Schep de pesto over de mozzarella en de tomaten. Klop de eieren met de crème fraîche goed los. Voeg de Parmezaanse kaas toe en maak op smaak met zout en peper. Verdeel het eimengsel over de vulling. Bestrooi de quiche met een handje pijnboompitjes.

Bak de quiche in de oven in ongeveer 35-40 minuten bruin en gaar.

Serveer de quiche met een frisse rucola-salade.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
261