16-01-2023

Rode en Groene Pesto #Zonder pakjes en zakjes

Een supereenvoudig bijgerecht, en de recepten hiervoor stonden wel in de boeken maar nooit op de website. Terwijl dergelijke basisrecepten toch eigenlijk niet mogen ontbreken. Met pesto zijn de mogelijkheden eindeloos. Te gebruiken als broodbeleg, door een lekkere pasta, een salade, een dip, op toast, als vulling in bijvoorbeeld vlees, op wraps, als dressing, etc. Fijne dag! 

Groene Pesto Genovese 

Ingrediënten: 
1 bos basilicum, 1 kleine teen knoflook, 50 gram parmezaanse kaas*, olijfolie, 30 gram pijnboompitjes**, 12 eetlepels olijfolie extra vierge, snuf zout 
 
Bereiding: 

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een pesto. Dit kan ook in een vijzel.  
 
Rode Pesto zongedroogde tomaat 

 

Ingrediënten: 
120 gram zongedroogde tomaten, 1 kleine teen knoflook, 50 gram Parmezaanse kaas*, 20 gram pijnboompitjes**, 3 blaadjes basilicum, 10 eetlepels olijfolie extra vierge 
 
Bereiding: 

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een pesto. Dit kan ook in een vijzel.  

Tips:

*Eet je zuivelvrij? Gebruik dan i.p.v. Parmezaanse kaas edelgistvlokken. 

**Pijnboompitjes te duur? Gebruik cashewnoten.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
257