Rode en Groene Pesto #Zonder pakjes en zakjes
Een supereenvoudig bijgerecht, en de recepten hiervoor stonden wel in de boeken maar nooit op de website. Terwijl dergelijke basisrecepten toch eigenlijk niet mogen ontbreken. Met pesto zijn de mogelijkheden eindeloos. Te gebruiken als broodbeleg, door een lekkere pasta, een salade, een dip, op toast, als vulling in bijvoorbeeld vlees, op wraps, als dressing, etc. Fijne dag!
Groene Pesto Genovese
Ingrediënten:
1 bos basilicum, 1 kleine teen knoflook, 50 gram parmezaanse kaas*, olijfolie, 30 gram pijnboompitjes**, 12 eetlepels olijfolie extra vierge, snuf zout
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een pesto. Dit kan ook in een vijzel.
Rode Pesto zongedroogde tomaat
Ingrediënten:
120 gram zongedroogde tomaten, 1 kleine teen knoflook, 50 gram Parmezaanse kaas*, 20 gram pijnboompitjes**, 3 blaadjes basilicum, 10 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een pesto. Dit kan ook in een vijzel.
Tips:
*Eet je zuivelvrij? Gebruik dan i.p.v. Parmezaanse kaas edelgistvlokken.
**Pijnboompitjes te duur? Gebruik cashewnoten.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!