08-01-2020

Hachee - Maaltijdmix zonder pakjes en zakjes

De Maaltijdmixen kun je allemaal vinden in het nieuwste kookboek, Puur koken - Zonder pakjes. Het recept voor deze hachee stond nog niet op de website, maar vanaf vandaag dus wél ;-) Steeds vaker vragen mensen om vegetarische recepten. Nu zijn heel veel maaltijden met vlees of vis erg makkelijk aan te passen naar vegetarisch (bij de tips, onderaan mijn recepten vertel ik je vaak hoe). In stoofgerechten kun je het vlees bijvoorbeeld heel goed vervangen door Jackfruit. Dit is een vlezig soort fruit wat het als vleesvervanger heel populair maakt. Jackfruit is verkrijgbaar bij veel supermarkten, kies dan wel voor de naturel versie. 

Hachee - Maaltijdmix zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 3-4 personen:

500 gram runderstoofvlees*, 1 eetlepel speltbloem**, 4 uien, 2 tenen knoflook, 2 tomaten, 400 milliliter runderbouillon (zelfgemaakt of Naturcompagnie zonder suiker en zonder gist), 50 gram roomboter

Kruidenmix: 1 eetlepel tomatenpuree, 4 kruidnagels, 1 blaadje laurier, Keltisch zout en peper, optioneel ½ theelepel misopasta (Terrasana)

Bereiding:

Snijd het stoofvlees in blokjes en bestrooi royaal met zout en peper en schep om met de bloem.

Snijd de ui en de knoflook grof. Smelt de boter in een ruime pan en schroei het vlees aan in de pan. Voeg de ui en de knoflook toe en schep regelmatig om. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe met de tomatenpuree. Bak dit even kort aan.

Voeg de bouillon, kruidnagel en laurier toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, liefst op een sudderplaatje, doe het deksel op de pan en laat 3-4 uur stoven.

Serveer de hachee met bijvoorbeeld aardappel- of knolselderijpuree, en groenten naar keuze.

*Vegetarisch? Gebruik in plaats van rundvlees stukjes Jackfruit. Spoel deze eerst goed af voor gebruik. 

**Glutenvrij? Gebruik glutenvrijmeel in plaats van bloem.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

3 Reacties

  • Alette
    Alette dinsdag 21 apr 2020 om 20:53
    Hoi Williene, was erg benieuwd naar de smaak van jackfruit. Vandaag gemaakt, maar in deze samenstelling niet voor herhaling vatbaar. Na 6 uur sudderen vielen de stukjes jackfruit uit elkaar en zag het eruit als draadjesvlees, maar in je mond proef je zeker geen draadjesstructuur. De tomatensmaak overheerste. Wil het nog een x maken, maar dan zonder die tomaten. Misschien met rode wijn?
    • Smakelijck woensdag 22 apr 2020 om 09:10
      Ah, dat is jammer! Ik heb van anderen gehoord dat het juist wel héél erg in de smaak was gevallen. Had je de jackfruit goed afgespoeld van tevoren? Dat haalt de zurige smaak een beetje weg. Scheutje rode wijn is altijd lekker in hachee en je kunt ook andere groenten toevoegen, bijv. champignons, aubergine oid.
      • alette
        alette vrijdag 24 apr 2020 om 20:18
        Ik had het jackfruit in een zeef gedaan en, al omwentelend, onder ruim water afgespoeld. Daarna in blokjes gesneden. Dat leek mij voldoende. We gaan het gewoon nog een x proberen. Mocht het niks zijn dan is het gewoon pech. Er zijn nog zóveel andere lekkere vega-recepten van jou!
Laat een bericht achter!
261