Wraps met chinese kool-gehakt
Dit makkelijke recept noem ik altijd 'gezonde' shoarma ;-) We eten het vaak op zaterdag als we even snel iets willen eten en toch een gezonde maaltijd willen.
Wraps met Chinese Kool-gehakt!
Ingrediƫnten:
250 gr. (biologisch) rundergehakt, 1 ui gesnipperd, 250 gr. champignons in plakjes, 1 chinese kool gewassen en gesneden, 6 tomaten in blokjes, tijm,1 tl kerriepoeder, zout en peper, (volkoren) wraps, knoflooksaus (zie voor recept hieronder)
Fruit de ui en voeg het gehakt toe. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg wat verse of droge tijm toe. Gewoon een klein beetje naar smaak. De chinese kool mag erbij en laat het mengsel 5 a 10 minuutjes roerbakken tot de kool wat geslonken is en hoe gaar je het wilt hebben. Maak op smaak met de kerriepoeder, zout en peper. Voeg de tomaten op het laatste erbij en laat ze nog en paar minuten meebakken.
Maak ondertussen de wraps warm in de oven.
Eet de wraps samen met het chinese kool - gehakt en met knoflooksaus en evt. een salade of rauwkost.
Knoflooksaus maak ik zo:
2 delen mayonaise op 1 deel (Griekse) yoghurt of creme fraiche. 1 kleine teen knoflook uitgeperst, zout, peper, en evt. wat peterselie of bieslook.
Eet smakelijck!
Dit recept ziet er heerlijk uit, mijn man is dol op wraps dus een gezonde en makkelijke variant kunnen we goed gebruiken! Gisteren was ik bij de Jumbo om wraps te halen, maar de wraps (tortilla's) die ik daar zag stonden allemaal bol van de e-nummers. Zijn dat allemaal groene, of moet ik andere wraps hebben?
Ik heb een klein vraagje, Voor hoeveel personen is dit gerecht ?
Dat is nogal afhankelijk hoeveel je eet ;-) WIj eten dit met z'n 2-en op, een ander gezin eet hier met z'n 4-en van. Wij zijn best grote eters, dus ik denk 3-4 personen.
Succes!
Ik heb dit recept gisteravond gebruikt! HEERLIJK!
Lekker om kool op een andere manier te eten, ik had overigens spitskool gebruikt... 't Ging goed! We hebben gesmuld!
Dank je wel!
Graag gedaan ;-)
Groetjes, Williene
De brownies smaken heerlijk! Hij is alleen wat "nattig" gebleven. Ik heb de versie met zelfrijzendbakmeel gemaakt, over het algemeen zijn mijn baksels met amandelmeel niet echt lekker geworden. Ik vind het amandelmeel heel droog. De combi van de frambozen in de chocolade is echt heel lekker!
Groetjes Petra.
P.s. laatst nog met Jairo en Francien gesproken over deze manier van eten/koken. Jij hebt bij hun onlangs een workshop verzorgt, jammer dat ik die gemist heb ;-)
De bedoeling van Brownies is dat ze een beetje nattig zijn. Maar als je daar niet van houdt dan kun je ze 5 minuutjes langer bakken.
Jammer van de amandelmeel, ik vind het dan juist lekker smeuig. Misschien 5 minuten korter bakken? De combi frambozen chocolade is inderdaad heerlijk! Ben daar ook dol op.
Leuk dat je hen hebt gesproken! Je kunt me zelf ook inhuren hoor ;-) Ik ga binnenkort ook workshops geven in Ermelo. Zal ik tzt wel op m'n blog zetten.
Groetjes, Williene
Dank je wel Williene voor al je lekkers. Voor morgen staan de brownies met frambozen in de oven, ben benieuwd hoe die worden. Uit de kerk morgen bij de koffie zullen we het weten ;-)
Groetjes Petra Uijttenbroek.
Hopelijk smaken de brownies ook goed ;-)
Goed weekend!
Groetjes, Williene
even een vraagje over jam maken, je gaf een recept met marmello en agave siroop, die wil ik graag gan uitproberen.
Ik heb pas jam gemaakt met 1 kg fruit en 1 kg gelei suiker( uit een ander receptenboekje zonder e), maar mens wat is dat zoet, en al die suiker...., daar word je niet vrolijk van.
Maar ik wilde graag jam maken van cranberries, weet jij of ik die dan eerst moet koken met wat water, want als ik ze maak zoals je recept dan blijven ze denk ik wel hard en met veel stukjes, heb jij een idee?
en dan nog iets, ik vind de aarbeien van nu duur en niet lekker, waar kan ik nog meer jam van maken, op dit moment, of moet ik wachten tot het seizoen?
en dan nog een vraag, je limonadesiroop, daar moet je zeg maar 1 kg vers fruit voor gebruiken, maar kan ik ook een liter puur sap gebuiken, witte/ rodedruiven, of multivitamine van appelsientje of zo.
Nou meid, ga door met je recepten, elke keer weer een verrassing.
Groetjes Marjan
Bedankt voor je reactie! Geleisuiker is inderdaad ontzettend zoet. Op 1 kilo fruit volstaat dan 750 gram geleisuiker ook. Evt. nog flink wat citroensap erbij dan gaat dat de zoetheid een beetje tegen.
Op internet lees ik dat je cranberry's moet koken, zo'n 10 minuten. Voor 500 gr. in zo'n 2 dl water of verse sinaasappelsap. Na het koken fijnstampen of met een staafmixer. Daarna de suiker erbij en laten geleren.
Aardbeien zijn nu inderdaad duur, maar ook smakeloos. Ik vries in de zomer altijd aardig wat fruit in zodat ik daar de hele winter wat aan heb, bijv. voor dit soort dingen. Bij de AH heb je doosjes met bevroren fruit. En anders zou ik wachten tot het seizoen. En voor de limonadesiroop kun je inderdaad puur sap gebruiken. Bedenk wel dat bijv. de multivitamine al heel veel suiker bevat.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Dit klinkt weer heel lekker, die ga ik weer proberen, heb alleen een vraag aan jou, ik mis de bakjes knoflooksaus uit de winkel.
Ik ben gek op je barbecuesaus, de whisky saus is super, maar ik heb zo'n last van de rauwe knoflook.
Heb je enig idee hoe je zo'n knoflooksaus kunt maken die in die bakjes zit, zo'n groen sausje, pfff, het is me wat, maar ik at altijd veel van die bakjes knoflooksaus, en ik mis ze zoooooooooooooooo:-)
Groetjes Gerdien
Dankjewel voor je reactie!
Ik kan me voorstellen dat rauwe knoflook niet zo goed valt. Je zou het kunnen vervangen door knoflookpoeder. Dit gebruik ik de laatste tijd ook steeds vaker in dit soort sausjes. Geeft toch smaak, maar niet zo overheersend als vers. Dit kun je gewoon in de supermarkt vinden.
Succes!