Burrito bowl!
Een hele makkelijke vakantie-maaltijd of weekend-maaltijd. Je kunt alles toevoegen wat je maar lekker vindt. Aanpassen naar vegetarisch, plantaardig, wat je maar wilt. Ik zet alle losse ingredienten op tafel zodat iedereen zijn/haar eigen schaal kan samenstellen. Geen gezeur aan tafel, er is altijd wel iets bij wat iedereen lust.
Fijne dag!
Burrito bowl - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten:
Naar eigen keuze: Nacho-chips, gare mais, gare kidneybonen, zilvervliesrijst, plakjes avocado, ringetjes bosui, rode ui in ringen, kip en/of gehakt, tomatensalsa, guacemole, creme fraiche, chilisaus (Yakso), etc.
Bereiding:
Bij het gebruik van rijst, kook deze gaar en laat afkoelen tot lauwwarm.
Bij gebruik van kipfilet, Snijd in reepjes en bak bruin en gaar met wat kruiden zoals paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper.
Bij gebruik van gehakt, Bak het gehakt rul met een gesnipperd uitje en kruiden zoals koriander, komijn, knoflook en paprikapoeder
Guacemole: Prak 2 rijpe avocado's fijn en meng deze met 1 fijngesneden tomaat, een paar druppels tabasco, Keltisch zout en peper Je kunt guacamole verder op smaak brengen met een teentje knoflook, wat verse koriander, limoensap
Tomatensalsa: Snijd 2 tomaten in fijne blokjes en meng deze met een fijn gesnipperd rood uitje, wat fijngesnipperde peterselie en wat olijfolie. Maak op smaak met zout en peper.
Schik in je schaal wat je lekker vindt: rijst onderop, nacho-chips en ingredienten naar keuze bovenop. Serveer de bowl met guacemole, chilisaus en creme fraiche.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene