Vandaag weer een heerlijk lezers-recept, opnieuw van Mandy. Zij is dol op pastinaken, dus na haar overheerlijke soep, nu een lekkere ovenschotel met pastinaak. Ik maak zelf ook regelmatig een aardappel/pastinaakschotel, en het is echt een heerlijk om bij je groenten te eten. In plaats van gewone aardappel kun je natuurlijk ook zoete aardappel gebruiken.
Pastinaak schotel
Ingredienten voor een bijgerecht voor 4 personen:
400 gram pastinaak, 400 gram aardappelen, 175 gram zure room, 175 gram slagroom, 2 eetlepels pittige mosterd, 75 gram belegen geraspte kaas, zout, peper, boter en een ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappels in z'n geheel. Schil de pastinaak en snijd in dunne schrijven. Vet de ovenschaal in met wat boter. Snijd de aardappelen ook in schijfjes. Zet de aardappel en pastinaakschijfjes nu om en om in de vorm. Zet deze rechtop, zodat je rijtjes krijgt. Klop de zure room, slagroom, mosterd, zout en peper door elkaar en giet dit over de aardappels en pastinaken. Strooi geraspte kaas over de schotel. Bak in 40-50 minuten gaar.
Fijne dag!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!