Foo Yung Hai #zonder pakjes en zakjes!
Het recept voor Foe yong hai staat al bijna 10 jaar (!) op de website en is inmiddels héél vaak gemaakt en valt ook nog eens heel erg in de smaak. Het recept van deze 'Foo Yung Hai' is echter nagemaakt van het 'gele' pakjes en zakjes merk. Daardoor zijn de kruidensamenstellingen iets anders. Ook dit is weer een heel makkelijk en goed te maken recept. Ik ben benieuwd wat je van deze nieuwe versie vindt!
Foo Yung Hai - Zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 2 personen:
75 gram taugé, 1 kleine prei, 125 gram champignons, 3 eieren, zilvervliesrijst voor erbij
Sausmix: 3 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel gember, 2 eetlepels sojasaus, ½ theelepel koriander, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel knoflook, ½ theelepel komijnzaad, snuf cayennepeper, 250 milliliter kippenbouillon, Keltisch zout, optioneel 2 eetlepels palm- of kokosbloesemsuiker, optioneel maïzena of arrow root
Omeletmix: ½ theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel sojasaus, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de champignons in plakjes en de prei in ringen, meng deze samen met de taugé.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de groenten ongeveer 3 minuten.
Roer voor het omeletmengsel de eieren los met de omeletmix. Verhit in een koekenpan wat olie of boter en bak hierin het omeletmengsel aan beide kanten.
Meng met een garde in 250 ml kippenbouillon de ingrediënten van de sausmix en breng dit vervolgens al roerende aan de kook. Laat goed inkoken tot een goede sausdikte. Je kunt het eventueel wat binden met maïzena (of arrowroot). Meng hiervoor een lepel maïzena met koud water en voeg dit voorzichtig toe aan de saus. Laat nog even doorkoken tot het een mooie sausdikte heeft.
Serveer de omelet op een schaal, schep de omeletvulling op de omelet en klap deze dubbel. Giet de warme saus over de omelet en serveer met rijst.
Eet Smakelijck,
Liefs, Williene