Knolselderij-pastinaak frietjes!
Groenten zijn belangrijke bronnen van vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Maar het kan best lastig zijn om elke dag weer iets verrassends op tafel te zetten, of om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te komen. Ik vind het altijd weer schokkend om te lezen dat nog geen 5% van de Nederlandse bevolking de aanbevolen 200 gram groenten per dag haalt, terwijl uit recent onderzoek is gebleken dat je dagelijks minimaal 400 gram groenten nodig hebt om je lichaam van voldoende vitaminen, mineralen en voedingsvezels te voorzien.
Daarom maar eens een lekker groente-recept met groenten van het seizoen! Heerlijke groentefrietjes die je zo kunt wegsnoepen tijdens de maaltijd.
Knolselderij-pastinaakfrietjes
Ingrediënten (bijgerecht voor 4 personen):
1 knolselderij, 2 pastinaken, 2 theelepels kruiden* (bijvoorbeeld Baharat of Vadouvan van Jonnie Boer), snufje (Keltisch) zout, 3-4 eetlepels olijf- of kokosolie
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.
Schil de knolselderij en de pastinaken. Snijd de groenten in frietjes vorm. Meng de knolselderij en pastinaakfrietjes in een ruime kom. Meng met de olie, kruiden en zout. Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier. Verdeel de pastinaak – knolselderij frietjes hierover en schuif het rooster in de oven. Bak de frietjes in ongeveer 40-45 minuten gaar. Schep de frietjes halverwege de baktijd even om.
Serveer de frietjes met bijvoorbeeld een zelfgemaakte aioli of mayonaise.
*In plaats van de kruiden van Jonnie boer kun je ook paprikapoeder met wat cayennepeper of kerriepoeder gebruiken.
Tip: Deze frietjes zijn ook heel goed te maken van pompoen, wortels of zoete aardappels!
Eet Smakelijck!
Ps: Wil je weten hoe je meer groenten kunt eten op een dag? Mijn Groente kookboek is met de kortingscode: feestdagen2015 nog tot 24 december te bestellen met 5 euro korting! Daarin vind je ruim 100 recepten met groenten voor de hele dag!
Liefs, Williene