Oosterse wraps #zonder pakjes en zakjes!
Hier in het midden van het land is het inmiddels heerlijk zomervakantie! Lekker uitslapen, geen gehaast en gevlieg, geen trommeltjes klaarmaken, maar heerlijk rustig aan doen. Tijd dus voor gemakkelijke maaltijden, want als de temperaturen stijgen, dan neemt de zin om in de keuken te staan snel af. Vandaar dat ik een aantal heerlijke en vooral gemakkelijke zomerse recepten voor je op een rij heb gezet. En dan is er natuurlijk ook nog Smakelijck Vakantie die je zomer wel heel gemakkelijk maakt ;-)
En ook de reeks recepten #zonder pakjes en zakjes gaat gewoon door, dit zijn over het algemeen ook hele gemakkelijke maaltijden die snel op tafel staan.
Voor degene die op vakantie gaan: een hele fijne vakantie!
Oosterse wraps met Chilisaus - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 3-4 personen:
4 Speltwraps, (zelfgemaakt of speltpiadini's uit de natuurwinkel), 2 (biologische) kipfilets in blokjes of reepjes, 500 gram fijngesneden groente, bijvoorbeeld een mix van: prei, taugé, paprika, ui, champignons, Keltisch zout en peper, roomboter of (kokos)olie om in te bakken
Voor de Oosterse kruidenmix: 1,5 theelepel paprikapoeder, 0,5 theelepel gemberpoeder, 0,5 theelepel kurkuma, flinke snuf cayennepeper, snuf kaneelpoeder, 1 teen geperste knoflook, flinke snuf laospoeder
Voor de zoete Chili-dipsaus: 200 milliter water, 2 eetlepels azijn, 3 eetlepels tomatenpuree, 5 á 6 eetlepels biologische honing, 1 kleine theelepel harissa (bijv. AH eigen merk harissa pikant of van Mina Harissa mild of pikant)
Bereiding:
Bestrooi de reepjes kipfilet met wat zout en peper. Verwarm wat boter of olie in een ruime pan. Bak de stukjes kipfilet rondom bruin. Voeg de gesneden groente toe samen met de kruiden voor de Oosterse kruidenmix. Roerbak dit even een minuut of 5-10 mee.
Verwarm de oven op 180 graden.
Leg de wraps klaar met een ovenschaal. Vul de wraps met het kip-groentemengsel en vouw ze dicht. Zet vast met een prikker en zet de wraps in een ruime ovenschaal. Zet de wraps even 10-15 minuten in de oven om goed door te verwarmen en zodat de wraps wat knapperig worden.
Ga ondertussen verder met de chili-dip. Doe hiervoor alle ingredienten voor de zoete Chili-dipsaus in een steelpannetje. Wees voorzichtig met de harissa, deze is erg pittig. Voeg hier meer of minder van toe naar smaak. Breng zachtjes aan de kook en laat dit op laag vuur zachtjes inkoken tot een saus. Doe de saus over in een schaaltje en laat verder afkoelen.
Serveer de wraps met de chili-dip en een salade van bijvoorbeeld ijsbergsla met tomaat en komkommer.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene