Kip Kerrie Madras #zonder pakjes en zakjes!
Vandaag weer een nieuw recept in de categorie 'zonder pakjes en zakjes'. Ieder merk heeft zo z'n eigen variatie op bepaalde gerechten, met weer net een andere samenstelling, andere groenten, specerijen etcetera. Dit keer de Kip Kerrie Madras van C***mex. Persoonlijk vind ik dit soort gerechten lekker met een bekertje creme fraiche er door heen, maar dit is niet volgens het pakje, dus een eigen twist en kun je naar wens toevoegen. Het maakt het gerecht wat romiger en frisser. Ik bind het dan wel met een papje van (biologische) maizena. Met de kruiden kun je altijd varieren in meer of minder, dat is volledig afhankelijk van je eigen smaak.
Kip Kerrie Madras - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 3 stengels bosui, 200 gram zilvervliesrijst, 150 milliliter kippenbouillon
Marinade: 1 theelepel koriander, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel kaneel, ¼ kruidnagelpoeder, ¼ cayennepeper, snuf nootmuskaat, Keltisch zout en peper naar smaak, 2 eetlepels olie
Kruidenmix: 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel kurkuma, ½ theelepel komijnpoeder, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Snijd de kip in reepjes en meng met de kruiden voor de marinade. Laat minimaal 10 minuten marineren.
Snijd de paprika’s in reepjes en de bosui in ringetjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt wat boter of olie in een pan en bak hierin de kip rondom aan. Voeg de paprika en bosui toe en roerbak dit even mee. Voeg de kruidenmix toe met de kippenbouillon en laat een paar minuten inkoken. Je kunt de saus naar wens indikken met arrowroot of biologische maizena.
Serveer de kip kerrie met de zilvervliesrijst.
Meer groente? Eet er bijvoorbeeld een groente naast, zoals gekookte broccoli of sperziebonen. Je kunt deze groenten ook toevoegen aan het gerecht. Let dan wel op dat je ook extra kruiden toevoegt zodat het gerecht in balans blijft.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene