Preview: Smakelijck Winter - Shepherd's Pie
Vorige week is de voorverkoop van Smakelijck Winter gestart. In dit boek vind je veel winterse gerechten zoals stamppotten, maar ook curry's, smoothies, ontbijtrepen, tussendoortjes, taarten en koekjes. Bijzonder aan Winter is dat er heel veel recepten glutenvrij zijn.
Vandaag een preview-recept uit Smakelijck Winter zodat je alvast kunt voorproeven!
Wil je Smakelijck Winter bestellen in de voorverkoop? Dit kan tot en met 26 augustus voor 20,95 in plaats van 24,95!
Shepherd's Pie
Een recept uit Smakelijck ‘Winter’
Ingrediënten voor 3-4 personen:
300 gram rundergehakt, 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 grote winterwortels, 2 stengels bleekselderij, 100 gram tomatenpuree, flinke scheut rode wijn, tijm of rozemarijn, Keltisch zout en peper, 500 gram schoongemaakte zoete aardappel, geraspte (geiten)kaas, roomboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en de knoflook en fruit in wat boter. Snijd de wortels en de bleekselderij in mooie, kleine blokjes. Fruit deze 5 minuten mee met de ui. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg een scheut rode wijn toe en laat even garen. Maak op smaak met zout, peper en wat kruiden zoals tijm of rozemarijn. Voeg de tomatenpuree toe en haal de pan van het vuur.
Kook ondertussen de zoete aardappels gaar. Stamp fijn tot een puree. Verdeel het gehakt-groente mengsel in een ovenschaal. Verdeel de zoete aardappelpuree hierover en bestrooi met geraspte kaas. Schuif de ovenschotel in de oven en bak in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene