Bospaddestoelen-Risotto!
Risotto is erg Smakelijck! Maar het vergt wat oefening, tijd en geduld! Risotto heeft veel aandacht nodig en het is daarom belangrijk dat je regelmatig roert en proeft.
Risotto met bospaddestoelen
Ingredienten voor 2 personen:
Ongeveer één liter bouillon (zelfgemaakt of van een blokje zoals Rapunzel) 75- 100 gram Arborio- oftewel risottorijst per persoon, 1 fijngesnipperde ui, glas witte wijn (ong. 150 milliliter), 400 gram bospaddestoelen (bijv. shii takes, oesterzwammen, kastanjechampignons), evt. tuinerwten of blokjes courgette, peper en zout uit de molen, handvol geraspte Parmezaanse kaas, klontje roomboter.
Bereiding:
Snijd de bospaddestoelen in stukjes en bak deze even aan in de koekenpan. Gebruik je ook courgette, bak deze dan gelijk mee in kleine blokjes gesneden.
Fruit de ui in een ruime pan. Als deze glazig is doe je de risottorijst erbij en bak je dit even 1 minuut mee totdat elke rijstkorrel glanst. Doe de witte wijn erbij en wacht totdat het vocht is opgenomen. Begin daarna met het toevoegen van de bouillon. Schep iedere keer 1 soeplepel bouillon bij de risotto en wacht tot de bouillon is opgenomen. Blijf roeren. Ga hiermee door tot je ongeveer 500 milliliter bouillon hebt gebruikt. Voeg de gebakken champignons en de tuinerwten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Proef de rijst en ga door met bouillon toevoegen. Zodra de korrel gaar is maar nog wel bite heeft is de risotto goed. In het geheel zal dit ongeveer een half uur duren. Als de risotto klaar is draai je het vuur uit, doe je de roomboter en de Parmezaanse kaas erdoor en laat je het even een paar minuten staan met het deksel op de pan.
Heerlijk met een witvisje of gebakken kipfilet.
Liefs, Williene