Eénpans-groentenpasta!
Afgelopen weekend crashte mijn laptop, dus vandaar dat ik niet veel online ben. Ook wel eens goed om wat afstand te nemen ;-) Helaas duurt het nog even voordat ik 'm, hopelijk weer gerepareerd, terugkrijg, dus maar even gauw een recept online zetten op Teus' z'n laptop! Al eerder heb ik een éénpans-pasta online gezet. Sindsdien is het mijn favoriete makkelijke maaltijd. Hup, alles in de pan, koken en op tafel. Makkelijker kan het bijna niet ;-)
Fijne dag!
Eénpans-Groenten-Pasta!
Ingrediënten:
3 kopjes volkoren speltpasta, halve courgette, 1 ui, 2 bosuitjes, 3 á 4 wortels, 2 stengels bleekselderij, 600 ml tuinkruiden bouillon (Rapunzel of Naturcompagnie), 2 á 3 tomaten, 1 eetlepel groene pesto, 1 fles tomaten passata (deels), halve theelepel Italiaanse kruiden. Pijnboompitjes en parmezaanse kaas voor de garnering.
Bereiding:
Snijd de courgette, ui, bosui, wortels en bleekselderij in kleine blokjes en doe samen met de speltpasta in een ruime pan. Bak heel kort aan met een ruime scheut olijfolie. Giet nu de bouillon erbij, het geheel moet ‘bijna’ onder staan. Lekker door laten koken tot het vocht is opgenomen in de pasta. (heb je teveel vocht en is de pasta al gaar, giet het dan af, niet te droog!)
Voeg nu de tomaten in blokjes toe en schenk de passata bij, let op hoe veel, het is voldoende zodra het een smeuig geheel is. Doe er nu nog een eetlepel groene pesto bij en de Italiaanse kruiden en roer goed door, nog 2 minuutjes laten pruttelen en direct op tafel! Heerlijk bestrooien met wat parmezaan en pijnboompitjes.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene