09-01-2019

Maaltijdmix Macaroni #zonder pakjes en zakjes!

Al jaren staat er een recept voor macaroni op de website. Deze valt erg goed in de smaak, maar is zelf samengesteld en niet volgens een bekend pakje of zakje, al lijkt het daar wel erg veel op. Vandaar dat ik nu wél een maaltijdmix heb nagebootst volgens het bekende pakje. Dit resulteerde in onderstaand recept. 

Afgelopen december vroeg ik op social media wat jullie komend jaar graag op Smakelijck wilde zien. Meer vegetarische recepten was een van de vele opmerkingen. Zoals je wel gezien hebt probeer ik bij alle zonder-pakjes-en-zakjes gerechten altijd een vegetarische tip te geven, zodat je de maaltijd ook gemakkelijk zonder vlees kunt maken. Want dat vind ik zelf ook één van de grote nadelen van deze gerechten, ze bevatten -bijna allemaal- vlees. Je kunt deze tips vinden onder elk recept. Daarnaast geef ik -bijna altijd- een tip hoe je meer groenten kunt toevoegen aan de maaltijd. Want het hoofdproduct op je bord hoort toch echt groente te zijn ;-) Ik wens je veel succes en als je vragen hebt, opmerkingen of je wilt gewoon iets leuks delen, ik hoor het heel graag. Via het contactformulier, email of via social media

Fijne dag! 

Macaroni - zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 4 personen: 

300 gram rundergehakt, 300 gram volkoren speltmacaroni, 400 gram Italiaanse roerbakgroente (ui, wortel, courgette, rode paprika, prei), 1 teen knoflook, 400 gram tomatenblokjes of 300 milliter passata, 3 eetlepels tomatenpuree, optioneel een scheutje rode wijn

Kruidenmix: 1-2 theelepels gedroogde peterselie, 1-2 theelepels gedroogde oregano, 0,5 theelepel gedroogde rozemarijn, 1 theelepel gedroogde basilicum, zout en peper

Bereiding:

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Bak het gehakt rul in een klein beetje ghee of kokosolie. Roerbak de groenten en de fijngesneden knoflook een paar minuten mee tot ze gaar zijn. Voeg de kruiden toe, blus het geheel af met een scheutje wijn en laat dit even verdampen. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en meng goed door. Laat het een paar minuten op laag vuur doorpruttelen. Proef of het goed op smaak is, en voeg naar wens nog wat kruiden of zout toe. 

Giet de pasta af en meng door de groentesaus. Serveer de macaroni direct eventueel met wat geraspte Parmezaan en pijnboompitjes.

Vegetarisch? Vervang het gehakt door gare linzen of voeg fijngesneden champignons toe aan het gerecht. 

Meer groente? Voeg ipv 400 gram 600 gram groente toe en voeg naar smaak ook nog in plakjes gesneden kastanjechampignons toe aan het gerecht. Je kunt ook een goed gevulde salade serveren bij deze macaroni.  

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
261