Lasagne met spinazie en ricotta!
Lasagne is een ideale ovenschotel. Je kunt het goed van tevoren klaarmaken, je kunt 'm in z'n geheel invriezen, en je kunt er veel groenten in kwijt! En deze overheerlijke versie is nog vegetarisch ook! De moeite waard om eens uit te proberen!
Lasagne met spinazie en ricotta:
Ingredienten voor de tomatensaus:
Ui, teen knoflook, 2 blikken tomatenblokjes, laurierblaadje, hand fijngesneden verse basilicum, zout en peper.
Voor het spinazie-ricottamengsel:
400 gr. spinazie, 250 gr. ricotta (supermarkt), zout, peper, nootmuskaat, 2 eetlepels geraspte parmezaan, geraspte schil van een halve biologische citroen.
Overige ingredienten:
Lasagnebladen, 2 tomaten, 1 bol mozzarella in plakjes gesneden, 1 hand verse basilicum.
Begin met de tomatensaus. Fruit hiervoor een ui en een teen knoflook in wat olie. Voeg de blikken tomatenblokjes toe met een blaadje laurier, hand verse fijngesneden basilicum en maak op smaak met wat zout en peper. Laat deze saus op laag vuur 20 minuten inkoken. Af en toe doorroeren.
Roerbak ondertussen de spinazie in een pan met olijfolie. Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe. Laat de spinazie op hoog vuur snel slinken. Zet daarna het vuur uit en laat wat afkoelen.
Laat de spinazie uitlekken maar bewaar het vocht. Snijd de spinazie fijn en roer er de ricotta, wat geraspte parmezaanse kaas en de geraspte schil van een halve citroen door. Giet er wat kookvocht bij als het mengsel te droog is geworden.
Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de tomatensaus (verwijder het laurierblaadje!). Leg hierop lasagnebladen. Dit kunnen verse bladen zijn of gedroogde uit een pak. Verdeel hierover het spinazie-ricottamengsel. Leg hierop opnieuw lasagnebladen en maak de schotel af met de rest van de tomatensaus. Beleg de saus met plakjes verse tomaat, bestrooi deze met een hand basilicumblaadjes en de mozzarellaplakjes.
Bak de lasagneschotel 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bestrooi hem voor serveren opnieuw met verse basilicum.
Eet smakelijck!
Vanavond dit recept gemaakt. Het viel goed in de smaak! Alleen was de citroensmaak vrij aanwezig. Wellicht iets te enthousiast geraspt...? Volgende keer probeer ik het zonder, want verder ben ik blij met weer een heerlijk vegetarisch gerecht waar je het vlees niet in mist! Omdat wij met vijf personen zijn heb ik een blik tomatenblokjes extra gebruikt en een laag lasagnevellen extra. Ik vond de verhouding zo ook goed kloppen.
Bedankt voor je leuke recepten, ik ben er al dagen in aan het neuzen en ga zeker nog meer proberen!
Succes met de recepten!
Ik wil morgen je lasagne gaan maken. We zijn met 6 volwassenen, is dit recept dan genoeg? Of raad je aan om dan alles te verdubbelen?
Ik hoor het graag van je.
Alvast bedankt.
Groeten.
Het ligt eraan hoeveel jullie eten en wat je erbij serveert. Als je er nog een lekkere salade bij doet en wat volkoren pasta dan zit je al sneller vol. Maar dan nog zou ik zeker 1,5 van het recept nemen!
Succes en eet smakelijck!
Eet smakelijck ;-)
We dachten dat we met dit gerecht misschien een teveel aan vet binnen zouden krijgen... Maar je reactie is duidelijk!
't Gaat ons er juist om dat we zo gezond als mogelijk is eten. Heerlijk dat we dit gerecht dus met een gerust hart kunnen eten! Dank-je-wel!
En ach, calorieën ;-) Ik let daar zelf totaal niet op, omdat in een gezond eetpatroon het aantal calorieën niet uitmaakt.
Ik heb het even opgezocht vwb de kazen, die zijn (denk ik) het meest calorierijk. 100 gram ricotta bevat 98 calorieën. Mozzarella bevat per 100 gram 250 calorieën.
Groetjes, Williene
We vroegen ons af of dit gerecht veel calorieën bevat...
Groetjes, WIlliene
Ja, het is gelukt en het zag er prachtig uit! Toch weten we nu dat wij niet zo van kaas houden in een gerecht. Nou ja, smaken verschillen!
De appeltaart was heerlijk gisteren, geserveerd met een bolletje ijs. Topper!
Vrijdagavond is het echte feest voor 25 familieleden. Dan staat o.a. deze taart waarschijnlijk weer op het menu. Ook wil ik proberen om jouw tonijn- en kipkerriesalade te maken, voor mini-sandwiches. Ik laat je de reacties nog weten!
Groetjes! Janny
Leuk dat de appeltaart in de smaak is gevallen! Leuk dat je het nog even laat weten, ik ben benieuwd naar de reacties! Een hele fijne avond, morgen!
Groetjes, WIlliene
Voor morgen staat de appelkruimeltaart van Place op mijn to-do-lijst. Geke kan 'em bij komen beoordelen op mijn verjaardag, woensdag! :-)
Succes met de taart en ik wens je een hele fijne verjaardag! Gefeliciteerd!
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene
Hij was heerlijk! Een nadeel van mijn twist: ik had wat meer laagjes gemaakt, en het leek alsof de 2 laagjes spinazie ricotta vulling het een beetje droog maakte terwijl het in de pan goed smaakte. Volgende keer doe ik er dus iets meer tomatensaus in (die ik overigens zelf ook al zo maakte muv het laurier blaadje, zal dat eens proberen), maar die spinazie ricotta blijft erin!
Succes!
Super recept lijkt me,doe je hier volkoren lasagne bladen in?
En waar haal je deze ?
groetjes Ange
Dat is inderdaad mogelijk, de natuurwinkel heeft deze sowieso maar je kunt ze denk ik ook wel bij de supermarkt kopen.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Succes!
Bedankt voor je oplettendheid!