Kipfilet Romana Trattoria #Zonder pakjes en zakjes!
Komende dagen wordt het warm! Bovendien zijn het de laatste weken voor de zomervakantie en dan is er altijd genoeg te doen en te regelen. Daarom vandaag deze makkelijke én hele snelle maaltijd.
Kipfilet Romana – Trattoria – Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet, 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 gram cherrytomaten, 250 milliliter (biologische) slagroom, 100 gram ijsbergsla of een andere sla naar keuze, (glutenvrije) pasta naar keuze
Voor de saus: 2 theelepels Funghi Trifolata (supermarkt, Jonnie Boer), 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1,5 theelepel Italiaanse kruiden, 1,5 theelepel paprikapoeder, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel een scheutje witte wijn
Voor de dressing: 1 theelepel peterselie, 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie, kneepje citroensap
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook in blokjes. Snijd de champignons in parten, halveer de cherrytomaten en snij de kipfilet in reepjes. Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.
Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de reepjes kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de champignons, ui en knoflook toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de ingrediënten voor de saus toe samen met de room en de cherrytomaten en laat het geheel 2 à 3 min. zachtjes inkoken.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng met de sla. Serveer de pasta met de saus en de sla.
Tips:
Eet je zuivelvrij? Gebruik dan haver crème fraîche in plaats van de slagroom of gebruik haverroom.
Meer groente? Vul de salade aan met extra groenten zoals geraspte wortel, tomaten, komkommer en andere rauwkost. Je kunt ook wat broccoliroosjes of sperziebonen toevoegen aan het gerecht. Kook deze een paar minuten voor tot ze beetgaar zijn.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene