Gevulde Aubergines!
Op het moment volop in het seizoen. De aubergine. Prachtige dieppaarse vruchten. Aubergines zijn erg lekker en vooral in het volgende recept.
Gevulde aubergine voor 2 a 3 personen
Ingredienten:
2 kleine aubergines, 200 gr. gehakt, stukje courgette, 3 stengels bosui, 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 tomaten, 1 paprika, 1 blik met blokjes tomaat, handje verse peterselie, kokos of olijfolie
Maak de aubergine schoon en snij de schil om de centimeter in als een zebra. De schil is eetbaar, maar wel wat hard en op deze manier houden we toch de stevigheid van de aubergine maar wordt hij niet taai door de schil. Halveer de aubergine en bak hem aan beide kanten bruin in de olie. Leg de aubergines in een ovenschaal. Je kunt ook het vruchtvlees ook uithollen zodat je schuitjes krijgt, ik laat de aubergines gewoon heel en bedek hem met een laag saus. Het kan allebei.
Fruit de ui in een pan samen met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de fijngesneden courgette toe en bak even mee. Je kunt ook bijv. een paar champignons meebakken, net wat je over hebt en lekker vindt. Voeg het blik met blokjes tomaat toe en laat even sudderen. Voeg een handje fijngesneden peterselie toe, ringetjes bosui en maak het geheel op smaak met zout en peper.
Vul de aubergines met het gehaktmengsel en beleg met plakjes tomaat en ringen paprika. Zet de schotel in de oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden.
Eet smakelijck!
even een vraagje, heb jij ervaring met speltbloem? Ik lees op veel plaatsen dat tarwebloem heel slecht is voor je, maar waar moet ik dan mee bakken? koekjes enzo?
groetjes sarina
groetjes sarina
Ik heb geen ervaring met speltbloem, wel met volkorenbloem. WItte bloem is niet goed voor je omdat alle voedingsstoffen eruit gehaald zijn. Er zit dus totaal geen voedingsstoffen meer in die je lichaam kunnen opnemen. Het zorgt er ook voor dat je bloedsuikerspiegel snel gaat stijgen en dat soort dingen kun je beter vermijden.
Met volkorenbloem kun je bijv. prima pizza bakken, pannenkoeken bakken, koekjes maken en in bijv. appeltaarten werkt het ook prima!
Succes!
Groetjes, Williene
Groetjes Gerrinda
Ik halveer ze gewoon en dan bak je ze rondom bruin. Daarna kun je ze uithollen en het vruchtvlees gebruiken in de saus, maar ik laat ze gehalveerd, want ik vind het uithollen veel te tijdroven ;-) Dus ik leg ze gehalveerd en gebakken in de ovenschaal en daarover gaat de saus. Hopelijk is het zo duidelijk voor je?
Groetjes, Williene