P1040414
Dinsdag 17 mei 2016

Geitenkaassalade!

Groenten zijn een zeer belangrijke bron van vitaminen, vezels en voedingsstoffen. We eten er echter veel te weinig van. Dat is jammer, want groenten kunnen ontzettend lekker én veelzijdig zijn! De WHO adviseert om minimaal 400 gram groenten per dag te eten, dat is best veel als je dit alleen van je avondmaaltijd moet hebben. Daarom adviseer ik ook om de hele dag door groente te eten, te beginnen bij het ontbijt en zeker bij de lunch! Dan is die 400 gram ineens heel haalbaar!


Deze salade is niet moeilijk te maken, zeker niet als je de rauwkost (bleekselderij, wortel, paprika) op voorraad maakt en in een afsluitbare bak in de koelkast bewaart. Dan kun je deze rauwkost een paar dagen gebruiken voor verschillende salades. Als je de rest van de ingrediënten op voorraad hebt, dan is deze salade net zo snel gemaakt als het smeren van een paar boterhammen en véél gezonder!

Geitenkaassalade met honing-mosterddressing

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de salade: 80 gram gemengde sla, 1/2 rode ui, 6 cherrytomaatjes of zongedroogde tomaten, 10 groene olijven, 2 stengels bleekselderij, 1 wortel, 1/2 rode paprika, 2 eetlepels pompoenpitten, 2 eetlepels gehakte walnoten, 100 gram zachte geitenkaas, extra vierge olijfolie, Keltisch zout en peper

Voor de honing-mosterddressing: 2 eetlepels mayonaise (Ton's), 1 theelepel biologische honing, 1 theelepel mosterd (Ton's), Keltisch zout en peper

Bereiding:

Was de sla, laat goed uitlekken en druppel er wat olijfolie en maal er wat peper overheen. Meng goed door elkaar. Verdeel de sla over 2 borden.

Snijd voor de rauwkost de bleekselderij in dunne reepjes, de wortel en paprika in kleine blokjes. Snijd de rode ui in ringen, de tomaatjes in reepjes of kwarten. Verdeel de rauwkost, de rode ui, tomaatjes, olijven, pompoenpitten en walnoten over de borden. Brokkel de geitenkaas eroverheen.

Meng de ingrediënten voor de honing-mosterddressing en serveer deze bij de salade. 

Genier ervan!

Liefs, Williene

  Makkelijk hé, die patat uit een zak uit de vriesvakken van de supermarkt. Maar als je...
lees verder
Na de meivakantie en moederdag gaan we weer verder met de 'zonder pakjes en zakjes' maaltijden....
lees verder
Er is zoveel kant en klaar te koop dat je er soms niet bij stil staat hoe je iets zelf kunt...
lees verder
De wintermaanden staan voor mij gelijk aan stoofpeertjes, warme chocolademelk, gevulde speculaas...
lees verder
Dagelijks krijg ik vragen op recepten hoe je een meelsoort vervangt, hoe je een recept zuivelvrij...
lees verder
Ook fan van de broodjes met roomkaas van de La Place? Hier het recept om deze zelf te maken!...
lees verder

6 opmerkingen
  • Jenny
    Jenny zondag 26 mrt 2017 om 18:49
    Hallo Williene! We hebben weer heerlijk gegeten! Ik geniet ervan om jouw recepten uit te proberen! De sla heb ik vervangen door komkommer en helaas heb ik de mosterd van Ton (nog) niet kunnen vinden, maar de (blauwe geruite) mayo gebruikten we al langer. Toch was het resultaat verrassend lekker! Wederom bedankt voor het delen!
    • Smakelijck maandag 27 mrt 2017 om 10:05
      Fijn om te lezen! De mosterd is te koop in de meeste landwinkels. Dus als ik er ben dan sla ik wat in, want het is echt de lekkerste ;-) Fijne dag!
  • Anja
    Anja dinsdag 02 mei 2017 om 09:02
    Ha Williene, Wij houden niet zo van geitenkaas. Wat is een goed alternatief in deze salade? Groetjes Anja
    • Smakelijck vrijdag 05 mei 2017 om 22:35
      Blokjes gewone kaas of mozzarella is ook lekker. Succes!
  • Nellie
    Nellie woensdag 01 aug 2018 om 14:07
    Hallo even een vraagje staan hier de zelfde recepten als in u boeken want wilde al u boeken bestellen. Maar zie nu zoveel staan. Wat raad u mij aan alvast bedankt ,vr gr nellie melaard
    • Smakelijck maandag 06 aug 2018 om 10:10
      In de boeken staan een aantal recepten van de website, ongeveer 15-20 % afhankelijk van welk boek. De rest is echter uniek en zal niet worden gepubliceerd op de website.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190