Zoete aardappels uit de oven!
De aardappeltjes uit de oven, één van de recepten van het begin, is nog altijd een groot succes. Een variatie hierop zijn zoete aardappels uit de oven! In mijn kookboek Groenten voor elk moment van de dag schrijf ik al hoe gezond zoete aardappels zijn. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen (o.a. calcium en magnesium!) en vezels! Zoete aardappels zijn dan ook een echte superfood! Ik vervang daarom steeds vaker de gewone aardappel voor de zoete aardappel.
Dit recept kun je gewoon gebruiken ter vervanging van de gewone aardappel. Een lekkere salade erbij of ander groente-gerecht en je tafel staat vol lekkere groenten! Zo is het niet moeilijk om genoeg groente te eten, zelfs niet voor de kinderen!
Zoete aardappels uit de oven!
Ingredienten voor ongeveer 4 personen (bijgerecht):
5 Zoete aardappels, 3 stengels bosui, olie (bijv. gesmolten kokosolie), 1 kleine theelepel komijnzaad, 1 eetlepel biologisch honing, 3 eetlepels zure room (creme fraiche), 1 theelepel (gedroogde) bieslook, keltisch zout, peper
Bereiding:
Boen de zoete aardappels goed schoon, de schil blijft namelijk zitten. Snijd ze in parten en meng met wat olie, komijnzaad en, als je van pittig houdt, een snufje chilivlokken. Bestrooi met wat grof keltisch zout en leg op een bakpapier in een voorverwarmde oven op 200 graden. Rooster de aardappels in zo'n 40 minuten gaar. Besprenkel de aardappels met wat honing en plaats terug in de oven voor 10 minuutjes.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en klop de zure room los met wat zout en peper en de bieslook. Serveer de zoete aardappelpartjes met de ringetjes bosui en serveer de zure room erbij als dip!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene